Itališkas omletas (frittata)

2019-07-04 Autorius 1001 receptas

Itališkas omletas (frittata)

Ingredientai

    • šaltai rūkyta šoninė: 250 gramų
    • raudonosios paprikos: 1
    • švieži žirneliai: 150 gramų
    • smulkintas šviežias bazilikas: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnų laiškai: ryšulėlio
    • druska
    • pipirai
    • "Džiugo" sūris: 50 gramų
    • "Mocarelos" sūris: 1 rutuliuko
    • kiaušiniai: 7

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šoninę supjaustome juostelėmis bei apkepame maždaug 5 minutes aliejuje. Sudedame šiaudeliais supjaustytą papriką. Kai paprika jau suminkštėja, sudedame žirnelius bei baziliką. Pagardiname pagal savo skonį druska bei pipirais. Mozzarella sūrį supjaustome griežinėliais bei sudedame tarp daržovių.
  2. 2. Tuomet dubenyje išplakame kiaušinius, 3 valgomuosius šaukštus "Džiugo" sūrio ir truputį pasūdome. Kiaušinių plakinį užpilame ant daržovių, uždengiame bei kepame ant mažos ugnies maždaug 10-15 minučių.
  3. 3. Kai jau kiaušiniai iškepa, apibarstome likusiu "Džiugo" sūriu, uždengiame bei kepame keptuvėje arba dedame į orkaitę (grilio funkcija, 240 laipsnių temperatūra) dar 2-3 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
  4. 4. Pastebėjimas: Vietoje "Džiugo" sūrio galite naudoti Parmezano tipo sūrį, o vietoje Mozzarella - minkštą ožkos sūrį.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau omleto receptų rasite: Omleto receptai.
Kiaušinių salotos su žirneliais
(1)
Smidrai su brokoliais ir kiaušiniu
(2)
Sotus omletas su dešrelėmis
(4)