Jautienos ir kokosų karis

2020-04-04 Autorius oSkanu.lt

Jautienos ir kokosų karis
Pritrūko minčių ką skanaus pasigaminti iš maltos jautienos? Šį kartą Jums parodysiu nuostabaus kario receptą, kurį gamindami panaudosime konservuotus pomidorus, kokosų pieną, morkas, bulves ir šaldytus žirnelius. Visi šie ingredientai puikiai suderės viename nuostabiame patiekale, kurį norėsis gaminti ne vieną kartą. 

Taip pat, kad patiekalas būtų skanesnis, labai rekomenduoju jautieną susimalti patiems, nes pirktinis faršas nebūna toks kokybiškas. Taip pat jame yra įvairių priemaišų, kurių šiame patiekale mums visai nereikia. :) 

Ingredientai

    • malta jautiena: 500 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 1
    • duona: 1 riekės
    • druska
    • saulėgrąžų aliejus
    • konservuoti pomidorai: 400 gramų
    • kokosų pienas: 400 gramų
    • morkos: 2-3
    • bulvės: 200 gramų
    • šaldyti žirneliai: 150 gramų
    • špinatų lapai: saujos
    • džiovintos kalendros: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Česnako skiltelę nulupame ir smulkiai sukapojame.
  2. 2. Svogūną smulkiai supjaustome.
  3. smulkiai pjaustytas svogūnas
  4. 3. Viską pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  5. 4. Nulupame, supjaustome morkas ir bulves.
  6. 5. Dubenyje sumaišome maltą jautieną, česnako ir svogūno mišinį ir išplaktą kiaušinį.
  7. 6. Sudedame piene išmirkytą ir nusausintą duonos riekę, pagardiname druska ir pipirais.
  8. 7. Iš gautos masės suformuojame nedidelius kukulius, pavoliojame miltuose ir iki rudumo apkepiname karštame aliejuje.
  9. 8. Į puodą suverčiame konservuotus pomidorus ir sumaišome su kokosų pienu, gerai išmaišome ir užverdame.
  10. 9. Į padažą sudedame apkepus kukulius, morkas, bulves ir žirnelius.
  11. 10. Puodą uždengiame dangčiu, sumažiname karštį ir troškiname maždaug 25 minutes.
  12. 11. Tuomet sudedame špinatus, kalendras ir kaitiname dar keletą minučių.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.
Kaip iškepti tobulą jautienos antrekotą be kaulo?
(4)
Greitos mėsainio salotos
(1)