pomidorų padažo su bazilikais: 1 indelio (~250 gramų)
sezamo sėklų: 2 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Pradžioje jautienos faršą sumaišykite su kiaušiniu. Įberkite prieskonius (druska, pipirai, petražolės, džiovinti gelsvės lapeliai, šiek tiek patrintos pankolio sėklos).
2. Tuomet suminkykite rankomis, kad prieskoniai gerai pasklistų po visą mėsą. Suformuokite nedidelius kukuliukus. Keptuvę įkaitinkite su aliejumi. Karštai pakepinkite visus kukuliukus iš visų pusių.
3. Tada kai kukuliukai apskrunda, sudėkite pomidorų padažą, pamaišykite, uždenkite dangčiu bei leiskite kukuliukams pasitroškinti maždaug 10-15 minučių. Pabaigoje apibarstykite sezamo sėklomis. Skanaukite!