Jautienos tartaras su krienais ir kaparėliais

2023-10-25 Autorius Gamina Vanagai

Jautienos tartaras su krienais ir kaparėliais
Ar yra tokių kas nemėgsta žalios mėsos? Tikriausiai tokių nėra, bent jau aš nepažįstu. Žinoma juokauju, daug kas jos nemėgsta ir bijo valgyti. :) Tikrai pažįstu nemažai tokių žmonių, kuriems tartaras visiškai nėra delikatesas. Tačiau šį kartą fantastiškas jautienos tartaro receptas tiems, kas mėgsta... Patikėkite su šiais ingredientais paruošite tobulą variantą!

Ingredientai

    • jautienos tartaras (kokybiška smulkinta jautiena): 200 gramų
    • mėlynieji svogūnai: 1 mažo
    • saliero stiebai: 1
    • marinuoti agurkėliai: 2 nedidelių (šį kartą naudojau marinuotus su ciberžole)
    • kaparėliai: 1 šaukšto
    • krienai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: šlakelio
    • alyvų aliejus
    • grūsti juodieji pipirai
    • druska
    Pagardui:
    • agurkai: 1
    • grūdėtosios garstyčios
    • balzamikas: šlakelio
    • petražolės: 1 didesnės saujos
    • citrinos sultys: šlakelio
    • alyvų aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jei pirkote paruoštą tartarą, tai yra smulkintą kokybišką mėsą, lieka tik į ją sudėti kuo smulkiau susmulkintus svogūnus, salierą, agurkėlius ir sukapotus kaparėlius, taip pat įdėti likusius ingredientus ir išmaišyti.
  2. 2. Pagardui suraikykite agurką, o susmulkintas petražoles ir kitus priedus sumaišykite ir dėkite ant agurkų.
  3. 3. Patiekite kaip mano nuotraukoje arba kaip tik sugalvosite. Skanaukite!
Vengiškas jautienos guliašas kazane
(2)
Vieno puodo vakarienė: Jautienos troškinys su baklažanais
(1)
Tikras uzbekiškas skanus ir birus plovas su aviena arba jautiena
(1)
Daržovių ir jautienos troškinys su konservuotais ananasais
(3)