Jautienos steikas su keptu kiaušiniu ir aštriu padažu

2018-04-18 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Jautienos steikas su keptu kiaušiniu ir aštriu padažu
Paruoštas padažas šiame jautienos steikalo itin tinka, nes turi tiek aštrumo, tiek gaivumo. Paruošti nėra sudėtinga, bet patiekalas tikrai vertas Jūsų dėmesio.

Aš pati nei steiko, nei kiaušinių negardinau su druska. Bet jei jums norisi, būtinai tai padarykite.

Ingredientai

    • brandintos jautienos mentės didkepsniai: 2 (po 250 gramų)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • bulvės: 3 (vid. dydžio)
    • džiovinti krapai: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Padažui:
    • šviežiai pjaustytos petražolės: dviejų gerų žiupsnelių
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • marinuotas jalapenas: kelių griežinėlių
    • cukrus: žiupsnelio
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenėlį išspaudžiame česnaką, supilame aliejų, įberiame truputį šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišome. Marinate pavoliojame kepsnius bei paliekame pasimarinuoti maždaug pusvalandžiui.
  2. 2. Tuo tarpu bulves švariai nuplauname, išilgai perpjauname į 4 dalis, užpilame šiek tiek aliejaus, užberiame krapų, pagardiname pagal savo skonį druska ir maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišome.
  3. 3. Perdedame į skardą išklotą su kepimo popieriumi bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps ir dailiai apskrus.
  4. 4. Tuomet į blenderį sudedame padažui skirtus produktus bei keletą kartų pamalame. Būtinai ragaujame bei pridedame, ko trūksta jūsų skoniui.
  5. 5. Tada jautienos kepsnius po maždaug keletą minučių kepame iš abiejų pusių keptuvėje su trupučių aliejaus. Po to įvyniojame į foliją bei paliekame maždaug 5 minutes šiltai.
  6. 6. Kiaušinius įmušame į keptuvę su šlakeliu aliejaus bei iškepame.
  7. 7. Galiausiai viską patiekiame lėkštėje bei skanaujame!
  8. keptuvėje keptas jautienos steikas su keptomis bulvėmis
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau steikų receptų rasite: Steikų receptai.
Ale jautienos kebabas su marinuotais svogūnais ir česnakiniu padažu
(4)
Vengriškas jautienos guliašas
(30)
Garnyras prie jautienos steiko
(1)
Jautienos tartaras
(7)
Graikiška musaka (moussaka) - mėsos ir baklažanų apkepas
(3)
Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
(1)
Tortilijų takai - tacos su kepta pjaustyta jautiena
(2)
Keptuvėje keptas jautienos steikas su raudonojo svogūno padažu
(1)