persikų želė: 1 pakelio (arba skaidri tortų puošimo želė)
konservuoti persikai: 1 skardinės
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
spanguolės (papuošimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kepkite biskvitą, kuriam kiaušinius mikseriu išplakite su vandeniu, supilkite konsenduotą pieną, išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite bei gerai išmaišykite. Pilkite į apvalią kepimo formą bei kepkite maždauge 20-25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet iškepusį biskvitą atvėsinkite bei siūlu, specialiu įrankiu arba kitaip perpjaukite jį į tris vienodas dalis. Gautus lakštus truputį sulaistykite sirupu, kuriame buvo konservuoti persikai.
3. Želatiną užpilkite su vandeniu bei palikite, kad išbrinktų. Tada ją pakaitinkite arba įdėkite į dubenį su karštu vandeniu bei maišydamos ištirpinkite.
4. Grietinėlę išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, plona srovele nuolatos maišydamos supilkite ištirpintą bei atvėsintą želatiną, pusės citrinos sultis bei po to suberkite susmulkintus persikus, kurių kelis nesmulkintus pasilikite papuošimui.
5. Vieną biskvito lakštą dėkite į torto formą, pilkite trečdalį jogurtinės masės, dėkite antrą lakštą, vėl pilkite, dėkite trečią ir ant viršaus užpilkite likusią dalį masės.
6. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Puoškite likusiais persikais bei spanguolėmis. Ant viršaus galite užpilti persikų želės arba sluoksnį specialios skaidrios tortų puošimo želės. Skanaukite!
7. Pastebėjimas: Aš šį kartą jogurtą naudojau "Smilga" su persikų gabalėliais. Grietinėlės nedėjau, vietoje jos naudojau maždaug 200 gramų kreminės varškės.
8. Rekomendacija: Daugiau jogurtinių receptų rasite: Jogurtiniai tortai.
Laura Jucienė
Atsakyti