pakepinti ir smulkiai sumalti lazdyno riešutai: 30 gramų
Baltam sluokniui:
baltas šokoladas: 100 gramų
riebi grietinėlė: 30 gramų
pakepinti ir smulkiai sumalti lazdyno riešutai: 15 gramų
kakava (pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pastebėjimas: Šaltinyje, kuriuo rėmiausi gamindama rašo, jog grietinėlę reikia užvirinti bei supilti ant susmulkinto šokolado. Gerai išmaišyti. Jei šokoladas neištirps iki galo, statyti į vandens vonelę ir šiek tiek pakaitinti. Aš pati tiesiog tirpinu šokoladą vandens vonelėje, supilu grietinėlę bei išmaišau. Gal neprofesionalu, bet suveikia kuo puikiausiai (tik ne tuo atveju, jei naudosite sviestą).
2. Kad ir koks būdas jums yra priimtinas, ištirpiname šokoladus (atskirai) bei sumaišome su jiems skirtu grietinėlės ir riešutų kiekiu.
3. Tuomet standartinę kekso (arba panašaus dydžio) formą užklojame su maistine plėvėle, plonai pabarstome persijota kakava. Supilame pusę tamsiojo sluoksnio, išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų. Likusius šokoladus laikome šiltose vandens vonelėse.
4. Kai jau pirmas sluoksnis sustingta, pilame visą baltą šokoladą, išlyginame paviršių bei statome į šaldytuvą. Sustingus antrajam sluoksniui supilame trečią – likusį juodą šokoladą.
5. Kai trečias sluoksnis šiek tiek sustingta, pro sietelį paviršių pabarstome kakava bei dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Prieš patiekdamos supjaustome kvadratėliais. Lepinamės!
6. Rekomendacija: Daugiau triufelių receptų rasite: Triufeliai.