Varškinis tinginys su šilauogėmis ir braškėmis

2020-06-23 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Varškinis tinginys su šilauogėmis ir braškėmis
Jau labai senokai norėjau išbandyti tokį varškinio tinginio variantą. Ir pagaliau išbandžiau, mūsų šeimai nerealiai patiko. Itin vasariškas lengvas desertas.

Ingredientai

    • kreminė varškė: 450 gramų
    • sausainiai: 450 gramų (aš naudoju Gaidelio)
    • sviestas: 250 gramų
    • sutirštintas pienas: 200 gramų
    • baltas šokoladas: 200 gramų
    • citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
    • šilauogės: 200 gramų
    • braškės: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo.
  2. 2. Sudėkite varškę ir dar paplakite.
  3. 3. Tada šokoladą išlydykite garų vonelėje, supilkite į sviesto varškės masę, dar kartą išplakite.
  4. 4. Įmaišykite kondensuotą pieną ir nutarkuotą citrinos žievelę.
  5. 5. Patarimas prieš gaminant: Citrinos žievelės nutarkavimui aš naudoju tokio tipo tarką, kaip pavaizduota šiame video, ji man tapo nepakeičiama šiam procesui. Rekomenduoju įsigyti ir Jums.
  6. 6. Trečdalį sausainių smulkiai sulaužykite, kitus sumalkite.
  7. 7. Suberkite sausainius į paruoštą masę ir išmaišykite.
  8. 8. Sudėkite šilauoges ir susmulkintas braškes, lengvai išmaišykite.
  9. 9. Indą išklokite maistine plėvele, sudėkite paruoštą masę (iš nurodyto kiekio gavosi 1,5 tokių desertų).
  10. 10. Dėkite maždaug vienai valandai į šaldymo kamerą, paskui dar 4 valandoms į šaldytuvą.
  11. 11. Po to jau pjaukite ir lepinkitės!
Varškinis tinginys su šilauogėmis ir braškėmis

Atsakinėjama į Komentarą

Desertinis krekenų sūris - apkepas
(1)
Struffoli - Itališkas desertas
(1)