Turiu prisipažinti, kad gamindama šį saldžiarūgštį padažą nesitikėjau, kad jis pavyks toks skanus. Aš visada gana skeptiškai žiūriu į tokius dalykus, kaip picos su ananasais ir panašiai. Bet pasirodo visiškai veltui, nes kartais reikia tik paragauti ir tada jau gali sakyti - buvo skanu ar neskanu. Kalakutienos kepsneliai su šiuo padažu buvo itin skanūs. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. :)
1. Pradžioje kruopščiai nuplauname bulvytes, perpjauname į 4 dalis, sudedame į dubenį. Užberiame saldžiosios paprikos, druskos, maltų juodųjų pipirų, įpilame šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišome.
2. Sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje tol, kol iškeps bei gražiai apskrus.
3. Tuomet kalakutienos krūtinėlę supjaustome kepsneliais. Iš abiejų pusių pagardiname malta saldžiąja paprika, druska bei maltais juodaisiais pipirais.
4. Tada keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
5. Kepsnelius pamerkiame į kiaušinio plakinį, po to dedame į džiūvėsėlius ir kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus.
6. Padažas: Į prikaistuvį įpilame šlakelį aliejaus, sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną bei kepame keletą minučių, kol jis suminkštės. Tada sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą česnaką, saldžiąją bei aitriąją papriką, pasmulkintus ananasų gabaliukus, žiupsnelį cukraus, pilame actą, sojų padažą ir kepame dar keletą minučių.
7. Pabaigai supilame dubenėlyje sumaišytą ananasų sirupą, vandenį bei krakmolą. Verdame tol, kol padažas pradės tirštėti (jei pasirodys per tirštas, įpilame papildomai vandens. Jei per skystas – pridedame papildomai krakmolo).
Atsiliepimai