Kalakutienos kotletukai su grikių ir brokolių garnyru

Ingredientai

    • maltos kalakutienos: 1 kilogramo
    • kiaušinių: 1
    • maltų džiūvėsėlių: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • maltų pipirų
    • druskos
    • paukštienos prieskonių
    • česnako: 1-2 skiltelių (išspaustų)
    Garnyrui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių maltą kalakutieną gerai išminkome rankomis su įmuštu kiaušiniu, džiūvėsėliais, prieskoniais, išspaustais česnakais bei druska, suformuojame kotletukus ir apkepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių.
  2. 2. Tuomet garnyrui apverdame brokolius (bet neperverdame, privalo išlikti ryškiai žalia spalva) pasūdytame vandenyje.
  3. 3. Grikius išverdame pagal instrukciją ant jų pakuotės.
  4. 4. Įkaitiname keptuvę su šaukšteliu aliejaus arba ghee sviestu bei šiek tiek apkepiname, suberiame grikius, permaišome ir ugnį išjungiame, gardiname prieskoninėmis žolelėmis.
  5. 5. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
(2)