Kalakutienos šlaunelės su obuoliais ir slyvomis

2018-06-04 Autorius SP Receptai

Kalakutienos šlaunelės su obuoliais ir slyvomis

Ingredientai

    • kalakutienos šlaunelės: 2 (arba 4 petelių)
    • obuoliai: 6
    • džiovintos slyvos: 100 gramų
    • majonezas: 0,5 stiklinės
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • vištienos prieskoniai
    • cinamonas
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kalakutieną gerai ištrinkite prieskoniais, majonezą išmaišykite su garstyčiomis bei aptepkite mėsą. Palikite pasimarinuoti pora valandų kambario temperatūroje arba per visą naktį (arba ilgiau) šaldytuve.
  2. 2. Tuomet obuolius supjaustykite į keturias arba šešias dalis, išimkite sėklalizdžius bei sudėkite juos į kepimo rankovę. Ant obuolių suberkite džiovintas slyvas, o ant jų - kalakutieną. Rankovę užspauskite, pradurkite kelias skylutes.
  3. 3. Tada kepkite maždaug 90 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Bebaigiant kepti rankovės viršų prapjaukite bei leiskite mėsai apskrusti. Patiekite su kartu iškepusiu obuolių - slyvų padažu. Skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos receptų rasite: Kalakutienos receptai.
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
(1)
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
(4)