Kalėdos – tai metas, kai šeimos susirenka prie šventinio stalo, o tradiciniai patiekalai suteikia ypatingą jaukumą ir šilumą. Vienas iš tokių patiekalų – orkaitėje kepta žąsis su apelsinų padažu. Šis patiekalas ne tik puošia stalą, bet ir džiugina išskirtiniu skoniu bei aromatu.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Žąsis: Jei neturite žąsies, galite naudoti antį, tačiau atkreipkite dėmesį, kad kepimo laikas gali skirtis.
- Marinatas: Vietoj imbiero galite naudoti citrinžolę, o sojos padažą pakeisti tamarindo pasta, suteikiančia kitokį skonio atspalvį.
- Apelsinų padažas: Žuvų padažą galima pakeisti sojos padažu, o žaliųjų citrinų sultis – paprastų citrinų sultimis.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Marinavimas: Žąsį rekomenduojama marinuoti bent 24 valandas, kad mėsa būtų sultinga ir aromatinga.
- Kepimas: Kepant žąsį, svarbu reguliariai nupilti susikaupusius riebalus, kad mėsa nebūtų per riebi.
- Padažas: Apelsinų padažą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki patiekimo.
Kalorijos:
- Bendras patiekalo kalorijų kiekis yra apie 6000 kcal.
- Vienoje porcijoje (apie 300 g) yra apie 600 kcal.