cukrus: 190 gramų (jei nemėgstate saldžiai mažinkite iki ~150 gramų)
malti migdolai: 1,5 puodelio (~200 gramų)
aguonos: 200 gramų
kepimo milteliai: 1 šaukštelio
miltelinis cukrus su vanile: 1 šaukštelio
druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia aguonas užpilkite verdančiu vandeniu bei palikite maždaug kelioms valandoms.
2. Tuomet sveikus migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, maždaug minutę palaikykite ir užpilkite šaltu vandeniu. Taip padarykite du kartus. Šitaip luobeles lengvai nulupsite. Nuluptus migdolus sumalkite arba sutrinkite elektrine trintuve.
3. Išbrinkusias bei nusunktas aguonas sumaišykite su maltais migdolais.
4. Tada orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
5. Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinių trynius (baltymus atidėkite), kas kartą gerai išplakite. Suberkite vanilinį cukrų.
6. Po to į sviesto bei trynių masę įmaišykite aguonų ir migdolų masę.
7. Kiaušinių baltymus išplakite su druska bei kepimo milteliais iki standžių putų. Tuomet labai švelniai šaukštu įmaišykite baltymus į aguonų tešlą. Jokiu būdu neplakite, nesukite bei apskritai nedarykite greitų judesių – atsargiai ir lėtai, vienodais sukamaisiais judesiais baltymus įmaišykite į tešlą. Nuo to priklauso, kaip bei kiek pakils kepiniai.
8. Tešlą iškart sukrėskite į silikonines arba popieriukais išklotas keksiukų ar kitokias formeles (galite kepti didesnėje formoje) bei dėkite į orkaitę. Kepkite apie 15–20 minučių. Kepant itin svarbu nedarinėti orkaitės durelių, kad kepiniai nesukristų.
9. Paskui iškeptus pyragėlius labai gerai atvėsinkite bei tik tuomet atsargiai išimkite iš formelių (jei naudosite silikonines). Skanaukite!
10. Pastebėjimas: Migdolus (ar dalį migdolų) galite pakeisti miltais, kepiniai gausis standesni ir ne tokie lepūs, bet visai kitokio skonio.