Kalėdinis medaus tortas

2017-12-16 Autorius Shutterstock

Kalėdinis medaus tortas

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušinių: 5
    • medaus: 6 šaukštų
    • cukraus: 125 gramų
    • miltų: 600 gramų
    • sodos: 1 šaukštelio
    • citrinų sulčių: 0,5 šaukštelio
    • cinamono: 1 šaukštelio
    • kardamono: 1 šaukštelio
    • džiovintų imbiero miltelių: 0,5 šaukštelio
    Kremui:
    • grietinės: 750 mililitrų
    • citrinos žievelės: 1 šaukštelio
    • cukraus pudros: 300 gramų
    Sulaistymui:
    • juodosios arbatos: 1 stiklinės
    • citrinų sulčių: 1 šaukšto
    • cukraus: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir supilame medų. Tada dubenį įstatome į karštą vandenį bei plakame, kol masė sutirštės ir pasidarys puri. Suberiame miltus, su citrinų sultimis sumaišytą sodą, prieskonius bei gerai išminkome.
  2. 2. Tuomet tešlą padaliname į 4 vienodas dalis bei iškočiojame po paplotį. Iškočiotus papločius apipjauname norimomis vienodomis formomis (gali būti tiek stačiakampiai tiek apskritimai).
  3. 3. Po to papločius maždaug 5 minutes kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir dar apie 5 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusius papločius sulaistome juodos arbatos bei citrinų sulčių mišiniu.
  4. 4. Riebią grietinę iki kremo ruošimo laikome šaldytuve. Grietinę išsukame su cukraus pudra iki purumo. Suberiame smulkiai nutarkuotą citrinos žievelę bei gerai išmaišome.
  5. 5. Paskui kremu pertepame papločius bei sudedame vieną ant kito. Statome į šaldytuvą bei laikome bent jau 8 valandas (idealiausia per visą naktį).
  6. 6. Ištraukusios iš šaldytuvo likusiu kremu aptepame torto viršų bei šonus. Galiausiai papuošiame kalėdiniais sausainiais ir cinamono lazdelėmis arba pagal savo fantaziją. Skanaujame!
Kokosinis lašišos karis su daržovėmis
(1)