Kapotos vištienos kepsneliai su garstyčiomis ir grietine, be majonezo

Autorius apie receptą

Gal daugumai tokie kapotos vištienos kepsneliai pasirodys visai nieko naujo ar ypatingo, bet turiu pripažinti, kad aš niekada nebuvau šitaip jų ruošusi. Mūsų šeimai tikrai labai patiko toks jų paruošimo būdas ir gaminsime šitaip ateityje.

Tokius kepsnelius itin skanu patiekti su daržovių salotomis ir bulvių koše, bet žinoma galite pasirinkti ir kitą savo pamėgtą garnyrą

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galima naudoti šlaunelių mėsą, kuri yra dar sultingesnė.
  • Jei neturite kukurūzų krakmolo, galite naudoti bulvių krakmolą arba kvietinius miltus.
  • Tarkuotą sūrį galima rinktis pagal savo skonį: tinka kietasis sūris, fermentinis sūris, arba net mocarela.
  • Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba natūraliu jogurtu.
  • Vietoje Provanso žolelių galima naudoti kitas džiovintas žoleles: čiobrelį, rozmarinus, baziliką.
  • Garštyčias galima rinktis pagal skonį - tinka tiek aštresnės Dijon garstyčios, tiek ir salsvos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kepsnelių masę palikite pastovėti bent 15-20 minučių prieš formuojant kepsnelius - taip marinatas geriau įsigers į vištieną.
  • Jei norite dar traškesnių kepsnelių, prieš kepimą galite juos lengvai apvolioti džiūvėsėliuose.
  • Aliejų keptuvėje įkaitinkite iki vidutinės-aukštos temperatūros, bet ne per karšto, kad kepsneliai nesudegtų išorėje, bet iškeptų viduje.
  • Kepsnelių nereikėtų dažnai vartyti - pakanka vieno apvertimo, kai apačia gražiai apskrunda.
  • Jeigu kepate didelį kiekį, jau iškeptus kepsnelius galite palaikyti šiltai orkaitėje (100°C temperatūroje).

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 3
    • kiaušiniai: 3 dideli
    • smulkiai tarkuotas sūris: 100 gramų
    • grietinė: 3 kupinų valgomųjų šaukštų
    • kukurūzų krakmolas: ~3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • garstyčios: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • malta raudonoji paprika
    • karis
    • Provanso žolelės
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėles sukapojame (galima ir supjaustyti) mažais gabaliukais.
  2. 2. Tada sudedame dubenį. Įmušame kiaušinius, sudedame grietinę ir garstyčias, suberiame druską, pipirus, paprikos miltelius, karį, Provanso žoleles, įtarkuojame česnako ir paliekame marinuotis bent 5 minutes.
  3. 3. Po to į dubenį su vištiena įberiame krakmolą ir sūrį. Išmaišome.
  4. 4. Į keptuvę įpilame aliejaus ir įkaitiname.
  5. 5. Dedame paruoštos masės ir suformuojame kepsnelius.
  6. 6. Kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrunda ir iškepa.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Vištiena kokosų pieno padaže su avinžirniais
(1)