Karališkas paštetas iš veršienos kepenėlių

2025-03-07 Autorius oSkanu.lt

Karališkas paštetas iš veršienos kepenėlių
Šį veršienos kepenų paštetą nėra sunku pagaminti, tik užtrunka šiek tiek laiko. Jis man pats tobuliausias iš visų gamintų. :)
 
Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite veršienos kepenėlių, galite naudoti vištienos arba antienos kepenėles – jos taip pat suteiks švelnų skonį, nors tekstūra bus šiek tiek kitokia. Vietoje pieno galima naudoti grietinėlę, kuri suteiks paštetui dar daugiau kremiškumo. Džiovintas slyvas galima pakeisti džiovintais abrikosais arba figomis. Jei neturite rūkyto šoninės, galite naudoti kumpį arba vytintą jautieną. Veršieną ir kiaulienos mentę galima pakeisti jautiena arba vištiena, tačiau tai šiek tiek pakeis galutinį skonio profilį. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint pasiekti tobulą pašteto tekstūrą, labai svarbu mėsą malti per mėsmalę bent tris kartus – taip užtikrinsite, kad masė bus vientisa ir švelni. Jei norite, kad paštetas būtų dar aromatingesnis, į mėsos masę galite įdėti truputį konjako arba brendžio. Prieš pateikiant, leiskite paštetui visiškai atvėsti, o geriausia – palaikyti šaldytuve per naktį, kad skoniai susijungtų ir sustiprintų. Patiekite paštetą su traškiais duonos skrebučiais, marinuotais agurkėliais arba spanguolių padažu

Ingredientai

    ~1 kilogramo pašteto:
    • veršienos kepenėlės: 150 gramų
    • pienas: 100 mililitrų
    • džiovintos slyvos: 150 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • druska: 1 šaukšto
    • kiaulienos mentė: 500 gramų
    • veršiena: 500 gramų
    • ploni rūkyto šoninės griežinėlių: 125 gramų
    • svogūnai: 250 gramų
    • kvepiantieji pipirai: 10 gramų
    • lauro lapai: 2
    • kiaušiniai: 1
    • padžiūvęs batonas: 2 riekių
    • muskatas: 0,5 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių veršienos kepenėles supjaustome stambiais kubeliais ir užpilame pienu.
  2. 2. Paliekame maždaug 3 valandas.
  3. 3. Džiovintas slyvas užplikome verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms.
  4. 4. Mėsą sumalame mėsmale, suberiame druską, prieskonius ir išmaišome.
  5. 5. Tada troškintuve ištirpiname sviestą, uždengiame ir patroškiname mėsą bei susmulkintus svogūnus.
  6. 6. Kai išsiskiria sultys, įpilame 1 litrą vandens ir troškiname maždaug valandą.
  7. 7. Kai jau mėsa bus beveik minkšta, sudedame supjaustytą batoną ir kepenėles bei nuolatos maišydami troškiname ant mažos ugnies, kol batonas sugers skystį.
  8. 8. Išimame lauro lapus, masę atvėsiname ir sumalame per mėsmalę tris kartus.
  9. 9. Įmušame kiaušinį, suberiame supjaustytas slyvas. Viską gerai išmaišome.
  10. 10. Kekso kepimo formą išklojame šoninės griežinėliais taip, kad sudėjus visą masę, ją būtų galima uždengti šoninės griežinėliais.
  11. 11. Formą lengvai pakratome, kad masė lygiai pasiskirstytų, ir kepame maždaug 50 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
(21)
Veršienos kukulaičiai aštriame baklažanų padaže
(1)
Briedienos kepsnys
(6)