Šį veršienos kepenų paštetą nėra sunku pagaminti, tik užtrunka šiek tiek laiko. Jis man pats tobuliausias iš visų gamintų. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite veršienos kepenėlių, galite naudoti
vištienos arba
antienos kepenėles – jos taip pat suteiks švelnų skonį, nors tekstūra bus šiek tiek kitokia. Vietoje pieno galima naudoti grietinėlę, kuri suteiks paštetui dar daugiau kremiškumo. Džiovintas slyvas galima pakeisti džiovintais abrikosais arba figomis. Jei neturite rūkyto šoninės, galite naudoti kumpį arba vytintą jautieną. Veršieną ir kiaulienos mentę galima pakeisti jautiena arba vištiena, tačiau tai šiek tiek pakeis galutinį skonio profilį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti tobulą pašteto tekstūrą, labai svarbu mėsą malti per mėsmalę bent tris kartus – taip užtikrinsite, kad masė bus vientisa ir švelni. Jei norite, kad paštetas būtų dar aromatingesnis, į mėsos masę galite įdėti truputį konjako arba brendžio. Prieš pateikiant, leiskite paštetui visiškai atvėsti, o geriausia – palaikyti šaldytuve per naktį, kad skoniai susijungtų ir sustiprintų. Patiekite paštetą su traškiais duonos skrebučiais,
marinuotais agurkėliais arba
spanguolių padažu.
Atsakinėjama į Komentarą