Šį veršienos kepenų paštetą nėra sunku pagaminti, tik užtrunka šiek tiek laiko. Jis man pats tobuliausias iš visų gamintų. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite veršienos kepenėlių, galite naudoti vištienos arba antienos kepenėles – jos taip pat suteiks švelnų skonį, nors tekstūra bus šiek tiek kitokia.
Vietoje pieno galima naudoti grietinėlę, kuri suteiks paštetui dar daugiau kremiškumo.
Džiovintas slyvas galima pakeisti džiovintais abrikosais arba figomis.
1. Iš pradžių veršienos kepenėles supjaustome stambiais kubeliais ir užpilame pienu.
2. Paliekame maždaug 3 valandas.
3. Džiovintas slyvas užplikome verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms.
4. Mėsą sumalame mėsmale, suberiame druską, prieskonius ir išmaišome.
5. Tada troškintuve ištirpiname sviestą, uždengiame ir patroškiname mėsą bei susmulkintus svogūnus.
6. Kai išsiskiria sultys, įpilame 1 litrą vandens ir troškiname maždaug valandą.
7. Kai jau mėsa bus beveik minkšta, sudedame supjaustytą batoną ir kepenėles bei nuolatos maišydami troškiname ant mažos ugnies, kol batonas sugers skystį.
8. Išimame lauro lapus, masę atvėsiname ir sumalame per mėsmalę tris kartus.
9. Įmušame kiaušinį, suberiame supjaustytas slyvas. Viską gerai išmaišome.
10. Kekso kepimo formą išklojame šoninės griežinėliais taip, kad sudėjus visą masę, ją būtų galima uždengti šoninės griežinėliais.
11. Formą lengvai pakratome, kad masė lygiai pasiskirstytų, ir kepame maždaug 50 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Atsiliepimai