1. Iš pradžių vištienos file supjaustome maždaug vieon kąsnio dydžio gabaliukais. Kepame keptuvėje pabarsčiusios mėgstamais prieskoniais ir apšlaksčiusios sojų padažu, kol paukštiena iškeps, tai yra maždaug 10-15 minučių.
2. Paskui švarioje keptuvėje išlydome cukrų (1 vištienos krūtinėlei reikia maždaug 1 valgomojo šaukšto). Svarbu jo neperkaitiname – pasistengiame paskleisti po visą keptuvę kuo plonesniu sluoksniu ir, vos didžioji dalis išsilydys ir paruduos, atitraukiame nuo kaitros. Pavartome keptuvę, leidžiame išsilydyti iki galo. Jei reikia, dar šiek tiek pakaitiname. Išsilydęs cukrus turi būti rudos spalvos, tiesa, jei perkaitinsime bei rudumas gausis tamsus, beveik juodas - karamelė jau bus per karti. Tokiu atveju, geriau bandyti dar vieną kartą, nei naudoti "sudegusi" cukrų.
3. Kai jau sėkmingai išlydysime cukrų, atitraukusios keptuvę nuo kaitros, greit suverčiame į ją vištieną bei išvoliojame karamelėje, kad kuo tolygiau pasidengtų. Viskas – galite patiekti. Mėgaujamės:)
4. Pastebėjimas: Prie šios vištienos man labai tinka virti ryžiai ir šviežios daržovės.
Agnė
Atsakyti