1. Iš pradžių, padarome įdarą: smulkiai susipjaustome pievagrybius, įberiame druskos, pipirų bei kepame maždaug 15 minučių. Sūrį sutarkuojame per burokinę tarką, svogūnų laiškus susmulkiname.
2. Tuomet kiaušinius lengvai išplakame šluotele, įberiame druskos, cukraus, supilame kefyrą, vandenį, įdedame manus, miltus bei sodą (sodą nugesiname su grietine).
3. Viską gerai išmaišome bei įpilame aliejaus, išmaišome.
4. Gerai įkaitiname keptuvę, į keptuvę aliejaus nepilame, čia jo nereikia!
5. Tada į patį keptuvės vidurį pilame po 3 valgomuosius šaukštus tešlos bei ant silpnos ugnies kepame maždaug 2-3 minutes, kol paviršiuje susidarys skylutės ir liečiant blyną pirštu, jis bus sausas. Blyno apvetinėti nereikia, jis yra kepamas tik iš vienos pusės. Blynų nedėkite vienas ant kito, nes jie sulips.
6. Ant baltos blyno pusės dedame įdaro - pievagrybių, svogūnų laiškų, užberiame sūrio bei ant viršaus uždedame blyną, kraštus blynų sulipiname (rankomis lengvai užspaudžiame).
7. Paruoštus blynus sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, blynų viršų patepame su lydytu sviestu bei kepame įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių temperatūros maždaug 10 minučių. Skanaujame!
8. Pastebėjimas: Blynus labai gardu patiekti su českakiniu padažu arba mėgiame grietine.