Greitai pagaminami lietiniai blynai su mascarpone - maskarponės sūriu

Autorius apie receptą

Greitai pagaminami lietiniai blynai su maskarpone yra puikus pasirinkimas tiek savaitgalio pusryčiams, tiek ir darbo dienomis. Šie blynai išsiskiria savo purumu ir minkštumu, o jų subtilus vanilės aromatas puikiai dera su saldžiomis uogomis ar medumi. Tai patiekalas, kuris tiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, norintiems pasilepinti kažkuo ypatingu, bet tuo pačiu ir lengvai bei greitai pagaminamu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltus galima keisti speltų arba avižiniais miltais, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Kepimo miltelius galima pakeisti soda, sumaišyta su keliais lašais citrinos sulčių.
  • Vietoje cukraus galima naudoti medų arba klevų sirupą.
  • Pieną galima keisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
  • Maskarponės sūrį galima pakeisti rikota arba kreminiu varškės sūriu, jei norisi šiek tiek lengvesnės versijos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlą rekomenduojama palaikyti apie 10 minučių prieš kepant, kad miltai geriau išbrinktų.
  • Keptuvę būtina gerai įkaitinti, tačiau kepti ant vidutinės ugnies, kad blynai tolygiai iškeptų.
  • Jei norite dar purių blynų, kiaušinių baltymus galite išplakti atskirai ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  • Patiekiant blynus, verta pabandyti ir su šviežiomis mėlynėmis, avietėmis arba keptais bananais.
  • Jei norisi ypatingo skonio, į tešlą galima įmaišyti šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės.

Ingredientai

    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis aromatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 100 mililitrų
    • mascarpone sūris: ~190 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių viename dubenyje sumaišome miltus, druską bei kepimo miltelius.
  2. 2. Kitame išsukame kiaušinius ir cukrų, įpilame vanilinio aromato, pieną bei išmaišome.
  3. 3. Tuomet įdedame sūrį bei vėl viską gerai išmaišome.
  4. 4. Suberiame miltinius ingredientus bei išmaišome iki vientisos konsistencijos.
  5. 5. Tada kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, ant nedidelės ugnies su aliejumi arba be.
  6. 6. Patiekiame su mėgstamais pagardais (labai tinka šviežios braškės) ir skanaujame!

Atsiliepimai

Blynų tortas Petsonas
(2)