Greitai paruošiami blyneliai su graikišku jogurtu

Autorius apie receptą

Greitai paruošiami blyneliai su graikišku jogurtu – tai vienas iš tų receptų, kurie ne tik išgelbsti rytais, kai skubama, bet ir tampa tikru atradimu savaitgalio pusryčiams. Šie blyneliai yra nepaprastai minkšti, purūs, subtiliai saldūs, tačiau kartu ir lengvi – būtent dėl jogurto, kuris suteikia jiems švelnios rūgštelės. Receptas itin mėgstamas šeimų su vaikais, nes blyneliai ne tik skanūs, bet ir lengvai virškinami. Be to, jų tekstūra tokia švelni, kad tinka net ir patiems mažiausiems valgytojams. 
Reklama

Patiekalas idealiai tinka tiek skubantiems, tiek ieškantiems sveikesnių pusryčių alternatyvų – graikiškas jogurtas ne tik suteikia purumo, bet ir praturtina patiekalą baltymais. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sočių, bet neapsunkinančių pusryčių. Paprasti ingredientai, vos keli žingsniai gaminimo – o rezultatas prilygsta desertui!


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Graikišką jogurtą galima pakeisti natūraliu paprastu jogurtu, tik tuomet reikia sumažinti pieno kiekį arba jo visai nenaudoti, priklausomai nuo jogurto tirštumo.
  • Jei neturite graikiško jogurto, galite naudoti grietinę – tai suteiks šiek tiek riebesnį, bet ne mažiau skanų rezultatą.
  • Cukrų galima keisti medumi ar agavų sirupu – tai puikus pasirinkimas, jei siekiate sveikesnio varianto.
  • Vietoje kvietinių miltų galite naudoti viso grūdo miltus arba speltos miltus – tai padidins skaidulų kiekį ir suteiks šiek tiek kitokį, žemės skonį.
  • Jei vengiate pieno produktų, vietoj pieno galima naudoti augalinį pienąmigdolų, avižų ar kokosų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą sumaišykite tik tiek, kiek būtina – jei šiek tiek liks gumuliukų, tai visiškai normalu ir netgi pageidautina.
  • Kepkite ant vidutinės kaitros – taip blyneliai tolygiai iškeps ir nesudegs.
  • Naudokite šaukštą ar samtelį, kad kiekvienas blynelis būtų vienodo dydžio – taip jie gražiau atrodys patiekiant.
  • Pirmą blynelį galite naudoti kaip „bandomąjį“ – pagal jį lengviau reguliuoti cukraus kiekį, tešlos tirštumą ar kaitros stiprumą.
  • Blyneliai puikiai dera su uogomis, trintomis braškėmis, jogurtu ar net riešutų sviestu.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2 
    • miltai: 100 gramų (trijų ketvirtadalių stiklinės; 1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • natūralus graikiškas jogurtas: dviejų trečdalių stiklinės (170 gramų)
    • cukrus: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 4 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (blyneliams kepti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia viename inde išplakite kiaušinius, jogurtą, cukrų bei pieną naudodami plakimo šluotelę.
  2. 2. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudėkite į jogurto masę, išplakite šluotele (lieka šiek tiek gumuliukų, bet nepermaišome).
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros.
  4. 4. Pilkite po 2 valgomuosius šaukštus kiekvienam blynui ir kepkite, kol gražiai apskrus. Patiekite ir skanaukite. :)
  5. 5. Patarimas: Cukraus kiekį reguliuojame pagal skonį, jeigu norisi saldesnių blynelių, dedame daugiau cukraus. Jeigu graikiškas jogurtas jau su skoniu, tai yra - saldus, tada galima naudoti mažiau cukraus.

Atsiliepimai

Agne

labai skanūs ir purūs blyneliai!
Atsakyti
Cukinijų blyneliai su avinžirniais
(2)
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
(10)