Keksas su avietėmis

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Keksas su avietėmis

Ingredientai

    • sviestas: 125 gramai
    • cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 250 gramų
    • pienas: 100 mililitrų
    • avietės: 300 gramų
    • cukraus pudra: 100 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelis
    • kepimo milteliai: 2 arbatiniai šaukšteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atšilusį minkštą sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinius bei gerai išplakame.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais. Persijojame bei suberiame pusę miltų į kiaušinių ir cukraus masę. Supilame pieną bei suberiame likusius miltus. Tešla turi išeiti tiršta.
  3. 3. Tada supilame dalį tešlos į kepimo formą, tuomet dedame kiek patrintas su cukrumi avietes bei supilame likusią tešlą.
  4. 4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45–60 minučių.
  5. 5. Galiausiai atvėsiname bei apibarstome cukraus pudra. Papuošiame avietėmis ir mėgaujamės! Skanaus.
Margas keksas | Receptas
(25)
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)
Kalėdinis keksas
(5)
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)