extra virgin alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
druska
pipirai: daug
Provanso žolelės: daug
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių gerai nuplauname bei nusausiname vištieną. Į didelį dubenį išspaudžiame citrinų sultis, supilame aliejų, sudedame vištienos ketvirčius bei apibarstome juos druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Leidžiame pasimarinuoti mažiausiai 30 minučių, kartas nuo karto apversdamos bei pamakaluodamos.
2. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, į kepimo indą sudedame vištieną bei paviršių gausiai apibarstome Provanso žolelėmis ir pipirais. Orkaitės apačioje į gilią skardą įpilame verdančio vandens, kuris garuodamas drėkins orkaitę, o tokiu būdu kepama mėsytę neišsausės bei bus itin minkšta.
3. Po 25 minučių kepimo vištienos ketvirčius apverčiame. Kepame dar maždaug 20-25 minutes, kol vištiena pilnai iškeps. Paskutines kelias minutes dar patariame įjungti grilio funkciją, kad paviršius įgautų auksinį atspalvį. Išėmusios iš orkaitės, leidžiame mėsai atvėsti maždaug 5 minutes bei pradedame skanauti!