Kepti ryžiai su vištiena ir citrininiu padažu

Ingredientai

    • smulkintas česnakas: 1 skiltelės
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkiai tarkuotos citrinos žievelės: 1 arbatinio šaukštelio
    • sultinys: 0,5 stiklinės
    • citrinos sultys: 0,25 stiklinės
    • sojų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • žemės riešutų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • vištienos filė: 500 gramų (supjaustytos mažais gabalėliais)
    • morkos: 2 vidutinio dydžio (supjaustytos griežinėliais)
    • jaunų žirnelių ankštys: 100 gramų
    • virti ilgagrūdžiai ryžiai: 3 stiklinių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sumaišykite česnaką, krakmolą, citrinos žievelę, sultinį, sultis bei sojų padažą.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų, dalimis kepkite vištieną. Kai iškepa, išimkite iš keptuvės. Į keptuvę sudėkite morkas, maišydamos kepkite maždaug 3 minutes. Suberkite žirnelius bei maišydamos pakepinkite maždaug 2 minutes. Sudėkite atgal vištieną, maišydamos dar pakepkite kelias minutes.
  3. 3. Tada supilkite citrininį padažą, išmaišykite bei viską kelias minutes pakepinkite, kol padažas patirštėja. Po to sudėkite ryžius, viską išmaišykite bei maišydamos pakepinkite maždaug 3 minutes. Skanaukite!

Atsiliepimai

Vištiena medaus ir sojos padaže
(1)
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
(3)
Azijietiški vištų skilveliai
(2)
Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais
(7)
Salotos su kepta vištiena ir bolivine balanda
(1)