Po šituo ganėtinai sunkiai vyresniajai kartai ištariamu pavadinimu slepiasi visai paprastas ir be galo skanus patiekalas. Kesadilija (ispaniškai "quesadilla") - itin lengvai paruoštas meksikietiškas užkandis - skrudinta tortilija su pasirinktu įdaru.
Interneto paieškos man sako, kad "queso" ispaniškai reiškia sūrį. Todėl nėra sunku atspėti, kad pagrindinis įdaro ingredientas ir privalo būti sūris. Rekomenduotina naudoti mocarelos ir čederio mišinį, bet nieko blogo ir paprastas fermentinis pamaišytas su "Džiugu". Žinoma, galite rinktis ir dar kitokį mėgstamą.
Visas kitas įdaro dalis galite pakeisti priklausomai nuo šaldytuvo ir spintelių turinio, o mūsų šeima labiausiai mėgsta vištienos, daržovių ir pievagrybių derinį, kuriuo šiandien su Jumis ir pasidalinsiu! 🙂
Beje, tokios kesadilijos labai skanios ir ką tik iškeptos, ir jau atvėsusios.
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti