Vištienos suktinukai su varškės sūriu, pievagrybiais ir špinatais

2025-04-19 Autorius oSkanu.lt

Vištienos suktinukai su varškės sūriu, pievagrybiais ir špinatais
Vištienos suktinukai su varškės sūriu, pievagrybiais ir špinatais - tai tobulas patiekalas tiems, kurie vertina skoningą, maistingą ir lengvai pagaminamą maistą. Šis gardus valgis sujungia švelnius vištienos filė lakštus su kreminiu varškės sūrio, sultingų pievagrybių ir maistingų špinatų įdaru, sukurdamas harmoningą skonių derinį. Suktinukai yra apvoliojami traškiuose džiūvėsėliuose ir kepami orkaitėje, kol tampa auksinės spalvos iš išorės ir gardžiai minkšti viduje.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje vištienos filė galima naudoti kalakutienos filė arba kiaulienos nugarinę.
  • Špinatai gali būti pakeisti raukštėtąja lapine salota, mangoldu arba šviežiomis dilgėlėmis (nuplikytomis).
  • Pievagrybius galima pakeisti kitomis grybų rūšimis, pvz., voveraičių, portobelo arba shiitake grybais.
  • Varškės sūrį galima pakeisti feta arba ricotta sūriu.
  • Mozarellos sūris gali būti pakeistas gouda arba čederio sūriu.
  • Vietoje parmezano galima naudoti grana padano.
  • Batono džiūvėsėlius galima pakeisti maltais avižiniais arba pilno grūdo džiūvėsiais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kad vištienos filė būtų lengviau išmušti, galite ją prieš tai laikyti šaldytuve 15-20 minučių.
  • Įdarą paruoškite iš anksto, kad jis būtų vėsesnis ir geriau išlaikytų formą dedant ant vištienos.
  • Jei suktinukai neišlaiko formos, juos galima surišti maistine virve vietoje dantų krapštukų.
  • Prieš patiekiant patiekalą, leiskite suktinukams pastovėti 5 minutes, kad sultys pasiskirstytų tolygiai.
  • Špinatai prieš dedant į įdarą gali būti trumpai apvirinti arba apkepti, kad sumažintų savo tūrį ir išsiskirtų perteklinis vanduo.
  • Pievagrybius rekomenduojama prieš dedant į įdarą trumpai apkepti, kad pašalintumėte perteklinę drėgmę.

Ingredientai

    • vištienos filė: 3 vienetai
    • špinatai: 260 gramų
    • pievagrybiai: 150 gramų (susmulkinti)
    • paprika: 100 gramų (susmulkinta)
    • varškės sūris: 120 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • batono džiūvėsėliai: 120 gramų
    • Mozarellos sūris: 70 gramų
    • tarkuotas Parmezano sūris: 4 šaukštai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Inde sumaišome įdaro ingredientus: varškės sūrį, špinatus, druską, pipirus, papriką, šaukštą „Parmezamo“ sūrio bei „Mozarellos“. Viską ganėtinai gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet vištienos filė padalinkite per pusę bei truputį "pamuškite" iki maždaug 0,5-0,7 centimetro storio. Kuo vienodžiau išmušame, tuo geriau iškeps.
  3. 3. Tada dėkite įdarą ant ištiestos krūtinėlės. Susukite bei persmeikite dantų krapštuku, kad neiširtų.
  4. 4. Viename inde išplakite kiaušinį, į kitą berkite batono džiuvėsius (galime įberti ir šaukštelį tarkuoto „Parmezano“ sūrio).
  5. 5. Kiekvieną suktinuką paviliojame kiaušinio plakinyje, po to džiuvėsėliuose.
  6. 6. Tuomet kepimo indą ištepkite kepimo aliejumi bei dėkite apvaliotus suktinukus.
  7. 7. Kepkite maždaug 35 minutes arba kol iškeps vištiena. Kai iškeps, išimame krapštuką.
  8. 8. Puikiai tinka su su indiškais „Sonne Basmati“ ryžiais. Skanaus!
Vištienos suktinukai su varškės sūriu, pievagrybiais ir špinatais
Nerealus vištienos marinatas
(19)
Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
(1)
Cezario salotos su vištiena ir skaniu padažu
(24)