1. Iš pradžių kiaulienos mėsytę (aš visada naudoju karbonadinę) susipjaustykite maždaug delno dydžio gabaliukais, plonai išmuškite, priprieskoniuokite, ištepkite plonu sluoksniu garstyčių bei dėkite kelis gabaliukus rauginto agurko, susukite ir sutvirtinkite mediniu iešmeliu.
2. Tuomet keptuvėje ant įkaitinto aliejaus arba sviesto pakepinkite suktinukus, kai apskrunda įpilkite truputį vandens arba sultinio ir patroškinkite, kad gaminama mėsytė suminštėtų.
3. Padažą galite daryti ir kartu su mėsyte ir atskirai. Aš pati dariau kartu – bebaigiant troškintis sumečiau morkų ir žirnelių mišinį, kai suminkštėjo tada supyliau grietinėlę bei patroškinau, įbėriau pagal savo skonį druskos ir pipirų. Galima skanauti. Norint išgauti šviesesnį padažo (kad nenusidažytų tamsia spalva nuo mėsytės) reikia atsirame puodelyje patroškinti mišinį bei užpilti grietinėle.