Autorius apie receptą
Kiaulienos nugarinės vyniotinis su rikota ir slyvomis – tai išraiškingas, sotus ir šventiškai atrodantis mėsos patiekalas, kuris puikiai tinka tiek savaitgalio pietums, tiek ypatingai progai. Jo pagrindas – išskleista ir kruopščiai paruošta kiaulienos nugarinė, įdaryta švelniu rikotos sūriu, saldžiarūgštėmis džiovintomis slyvomis bei aromatingomis daržovėmis. Šio vyniotinio skonis puikiai subalansuotas – saldžios slyvos kontrastuoja su subtiliu česnako aštrumu, o švelni rikota suteikia kreminės tekstūros. Be to, šis patiekalas pasižymi universalumu – jį galima keisti pagal savo skonį ir sezoninius produktus.
Didžiausias šio recepto privalumas – tai paprastumas, leidžiantis be ilgo stovėjimo prie viryklės paruošti išvaizdų ir gardų pietų ar vakarienės akcentą. Vyniotinis patiekiamas karštas su mėgstamu garnyru, o likučiai kitą dieną tampa puikiais sumuštinių arba šaltų užkandžių ingredientais. Be to, šiame recepte naudojami įprasti ir lengvai randami ingredientai, todėl jis lengvai pritaikomas pagal jūsų virtuvės turinį.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaulienos nugarinę galima keisti jautienos nugarine ar vištienos krūtinėle, jei norisi liesesnės mėsos versijos.
- Rikotos sūrį puikiai pakeičia varškės sūris, maskarponė arba švelnus kreminis sūris be priedų.
- Džiovintas slyvas galima keisti džiovintais abrikosais, figomis arba spanguolėmis.
- Vietoje morkų galima naudoti cukiniją ar saldžiąją papriką – jos taip pat suteiks patiekalui švelnumo ir spalvos.
- Laiškinį svogūną galima pakeisti poru arba paprastu žaliuoju svogūnu.
- Alyvuogių aliejų galima keisti lydytu sviestu arba rapsų aliejumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš ruošiant mėsą, ją verta palaikyti kambario temperatūroje bent 30 minučių – taip ji tolygiau iškeps.
- Kad įdaras neišbėgtų kepimo metu, svarbu palikti pakankamai vietos kraštuose prieš vyniojant.
- Jei mėsa per plona ir turi įpjovimų, rekomenduojama ją papildomai sutvirtinti siūlu arba uždengti plonai atmušta antra nugarinės dalimi.
- Kepant verta naudoti termometrą – vidinė temperatūra turėtų pasiekti apie 70–72 °C.
- Ištraukus iš orkaitės, vyniotinį svarbu palaikyti uždengtą folija apie 10–15 minučių, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų.
Atsiliepimai