Kopūstų troškinys su dešrelėmis

2024-01-02 Autorius IPKitchen

Kopūstų troškinys su dešrelėmis
Kopūstų troškinys su dešrelėmis – tikra komforto maisto klasika, kurioje dera sodrūs ir intensyvūs skoniai. Sultingos dešrelės, lengvai apskrudinta šoninė ir aromatingi svogūnai susijungia su švelniai troškintais kopūstais ir morkomis, sukuriančiais nuostabų daržovių saldumą. Pomidorų padažo rūgštelė ir Kajun prieskonių mišinys suteikia patiekalui pikantiško charakterio bei šilumos. Viskas užbaigiama šviežių žalumynų gaiva, kuri suteikia troškiniui ryškumo. Šis sotus ir kvapnus patiekalas idealiai tinka tiek šeimos pietums, tiek jaukiam vakarui su draugais.

Redaktorės Vaidos komentaras - dažno lietuvio labai mėgstamas patiekalas yra troškintis kopūstai. Kas troškinta juos raugintus, kas troškina šviežius. Koks bebūtų pasirinkimas, rezultatas tas pats - sotus, sušildantis, gardžiai kvepiantis patiekalas. 

Ingredientai

    • Šviežios dešrelės: 5-6 vnt.
    • Kopūstai: 500 g
    • Morkos: 3 vnt.
    • Svogūnai: 2 vnt. (dideli)
    • Šaltai rūkyta šoninė: 150 g
    • Vanduo: 400 ml apytikriai (virintas)
    • Pomidorų padažas:  3 valg. š. 
    • Laurų lapai: keli
    • Druska: pagal skonį
    • Kajun prieskoniai: pagal skonį
    • Petražolės: kelios šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ant grotelių apkepti dešreles, kol šiek tiek apskrus. Atidėti.
  2. 2. Šoninę supjaustyti juostelėmis ir apkepti ketaus puode.
  3. 3. Svogūnus supjaustyti gabaliukais ir sudėti prie šoninės.
  4. kepama šoninė su svogūnais
  5. 4. Kopūstus supjaustyti daržovių skustuku, kad gautųsi ilgesnės, plonos juostelės.
  6. 5. Morkas sutarkuoti burokine tarka ir daržoves sudėti į keptuvę ant šoninės su svogūnais.
  7. daržovės sudėtos troškintis
  8. 6. Šiek tiek pakepus viską užpilti virintu vandeniu.
  9. 7. Į keptuvę sudėti pomidorų padažą, laurų lapus, berti druskos ir kajun prieskonių (prieskonių dėti tiek, kiek aštrumo norisi).
  10. 8. Apkeptas dešreles supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant kopūstų.
  11. 9. Viską troškinti 180 C temperatūroje apie 45-50 min, kol kopūstai suminkštės.
  12. 10. Patiekiant pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
Kopūstų troškinys su dešrelėmis