Krabų lazdelių blyneliai su majonezu ir mineraliniu

2025-03-02 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Krabų lazdelių blyneliai su majonezu ir mineraliniu
Krabų lazdelių blyneliai su majonezo ir mineralinio vandens tešla – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško greito, bet gardaus patiekalo bet kuriam dienos metui. Šie pikantiški blyneliai su jūros gėrybių prieskoniu tampa puikiu užkandžiu svečiams, lengvais pietumis ar net vakariene. Traškūs iš išorės ir minkšti viduje, jie suteikia tobulą tekstūrų derinį, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Krabų lazdelės suteikia subtilų jūros gėrybių skonį, o majonezas ir mineralinis vanduo padaro tešlą ypatingai purią. O kokius blynus jūs kepate dažniau – saldžius ar sūrius? 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba grietine, jei norite lengvesnio varianto.
  • Mineralinį vandenį galima pakeisti alumi arba paprastu vandeniu su žiupsneliu sodos.
  • Jei neturite kario prieskonių, galite naudoti papriką arba šiek tiek ciberžolės.
  • Žalumynus galima rinktis pagal skonį – tinka bazilikas, kalendra ar net raudonėlis.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Krabų lazdeles geriausia išimti iš šaldytuvo bent 15 minučių prieš gaminimą, kad būtų lengviau pjaustyti.
  • Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo – jei atrodo per tiršta, įpilkite dar šiek tiek mineralinio vandens.
  • Kepkite nedideliais blyneliais, nes jie greičiau iškeps ir bus lengviau apversti.
  • Aliejus keptuvėje turėtų būti karštas, bet ne per daug, kad blyneliai neiškeptų per greitai išorėje likdami žali viduje.
  • Iškeptus blynelius galima trumpai padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

Ingredientai

    • Krabų lazdelės: 6 vnt. 
    • Kiaušinis: 1 vnt. 
    • Druska: žiupsnis 
    • Kario prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio 
    • Miltai: 4 valgomieji šaukštai 
    • Kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio 
    • Majonezas: 1 valgomasis šaukštas 
    • Gazuotas mineralinis vanduo: 2 valgomieji šaukštai 
    • Česnakas: 0,5 skiltelės 
    • Smulkinti žalumynai (krapai, petražolės, svogūnų laiškai): 1 valgomasis šaukštas 
    • Aliejus: kepimui 
    • Česnakinis padažas: patiekimui 
    • Saldžiarūgštis kriaušių ir bruknių padažas: patiekimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame visus ingredientus – krabų lazdeles išimame iš pakuotės ir supjaustome nedideliais, maždaug 1 cm dydžio gabalėliais.
  2. 2. Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome arba sutriname česnakspaudėje.
  3. 3. Į gilų dubenį įmušame kiaušinį, įberiame žiupsnelį druskos ir kario prieskonius.
  4. 4. Įdedame smulkintus žalumynus – krapus, petražoles ir svogūnų laiškus.
  5. 5. Pridedame valgomąjį šaukštą majonezo ir įpilame du valgomuosius šaukštus gazuoto mineralinio vandens.
  6. 6. Viską kruopščiai išmaišome šaukštu arba šluotele, kad gautume vienalytę masę.
  7. 7. Per sietelį įsijojame keturis valgomuosius šaukštus miltų kartu su puse arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
  8. 8. Išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių, tešla turi būti vidutinio tirštumo.
  9. 9. Sudedame supjaustytus krabų lazdelių gabalėlius ir švelniai išmaišome.
  10. 10. Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus ant vidutinės kaitros.
  11. 11. Šaukštu dedame tešlos porcijas į keptuvę formuodami nedidelius blynelius.
  12. 12. Sumažiname kaitrą iki silpnos ir kepame apie 2-3 minutes vienoje pusėje, kol apačia gražiai paruduos.
  13. 13. Atsargiai apverčiame blynelius mentele ir kepame dar 2 minutes, kol antroji pusė taip pat gražiai apskrus.
  14. 14. Iškepusius blynelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  15. 15. Patiekiame šiltus su česnakinio padažo ir saldžiarūgščio kriaušių bei bruknių padažo šaukšteliais.
Krabų lazdelių blyneliai su majonezu ir mineraliniu
Ploni lietiniai
(7)