1. Pirmiausia turime nulupti bulves. Tada nuluptas bulves nuplaunam ir sutrinam ant rupios trintuvės. Bulves išspaudžiame ir pašaliname drėgmės perteklių, įmušame vieną kiaušinį ir įdedame sviesto, druskos ir labai gerai išmaišome.
2. Įdarui: reikia pasiimti kiaulienos mėsą, ją reikia supjaustyti mažais kubeliais ir sudėti į dubenį. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kuo mažesniais gabaliukais, sudėkite į mėsą. Įdedame druskos, pagardinkite juodaisiais pipirais ir labai gerai išmaišome ir suformuojame faršą.
3. Tada pereiname prie koldūnų formavimo. Mes paskleidžiame bulves ant delno, viduryje suformuojame skylę, ji turėtų pasirodyti kažkas panašaus į lizdą, o į vidurį sudėkite paruoštą faršą ir atsargiai suformuokite, kad bulvės visiškai uždengtų mėsą.
4. Tada koldūnai įdedami į miltus ir paskleidžiami arti vienas kito gilioje keptuvėje.
5. Tepkite koldūnus neriebią grietine ir kepkite orkaitėje 160 laipsnių temperatūroje apie 30–40 minučių. Gero apetito!
6. Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.