Lašišos tartaras su avokadų kremu

Autorius apie receptą

Šis lašišos tartaras su avokadų kremu – subtilus, gaivus ir elegantiškas patiekalas, puikiai tinkantis tiek užkandžiams, tiek lengva vakarienei. Sluoksniuotas su kreminiu sūriu ir pagardintas šviežiai trintu avokadu, užkandis sukuria puikų skonio ir tekstūros balansą. Patiektas su traškiais tamsios ciabatta duonos gabalėliais, šis užkandis maloniai nustebins ne tik gomurį, bet ir taps puošnia stalo detale.

Redaktorės Vaidos komentaras - labai gardus užkandis, kuris tikrai patiks visiems lašišos mėgėjams. Pastangų prireiks minimaliai, o skonis tikrai sužavės. Patiekimui galite naudoti savo mėgstamą duoną ar trapučius. Papildomai galima įmaišyti smulkiai kapotų prieskoninių žolelių, tokių kaip petražolės ar krapai. Taip pat, jeigu norisi, galima į lašišą įmaišyti šaukštelį majonezo

Ingredientai

    • Lašiša:  200 g (rūkyta arba sūdyta)
    • Mėlynasis svogūnas: 0,5 vnt.
    • Tepamas sūris: 2 valg. š.
    • Avokadas: 1 vnt.
    • Tamsi ciabatta duonelė: 0,5 vnt.
    • Prieskoninis aliejus: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lašišą supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūną smulkiai sukapoti. Viską sudėti į dubenėlį, įpilti šiek tiek aliejaus ir išmaišyti.
  2. 2. Lėkštutėje, kurioje bus patiekiama, šaukštu dėti lašišą su svogūnu formuojant gražią krūvelę plokščiu viršumi.
  3. 3. Ant viršaus uždėti kreminio sūrio, jį šiek tiek palyginant.
  4. 4. Avokadą sutrinti šakute, pagardinti druska ir pipirais. Gautą masę sudėti ant kreminio sūrio sluoksnio.
  5. 5. Čiabatos riekeles lengvai paskrudinti ir patiekti su lašišos tartatu.
Lašišos tartaras su avokadų kremu
Recepto autorius prie.puodu

Atsiliepimai

Grikių dubenėlis su lašiša
(1)