Teriyaki lašišos dubenėlis

2024-10-08 Autorius braske_ir_pipirai

Teriyaki lašišos dubenėlis
Šis spalvingas patiekalas – ryžių dubuo su lašiša ir daržovėmis – yra puikus baltymų ir daržovių derinys, kurį lengva pritaikyti pagal savo skonį. Jis pradedamas iš anksto išvirus ryžius ir pupeles, tada marinuojama lašiša teriyaki padaže, suteikiant žuviai malonų, saldžiarūgštį skonį. Lašišą lengvai kepama orkaitėje, o tuo metu galite pasiruošti šviežias ar šaldytuvo turinyje esančias daržoves.

Patiekalo serviravimas – paprastas, bet elegantiškas: į dubenį dedami ryžiai, pupelės, lašišos gabalėliai ir daržovės, viskas pašlakstoma pikantišku sriracha majonezu ir pagardinama kalendromis bei sezamų sėklomis, kurios suteikia patiekalui papildomo traškumo ir skonio balanso.

Redaktorės Vaidos komentaras
- dubenėliui gaminti galite naudoti ir tik paprastus baltus ryžius. Daržoves naudokite pagal savo skonį. Be aukščiau paminėtų, čia puikiai tiktų ir morkų juostelės ar paprikos gabalėliai. 

Ingredientai

    • Lašiša: 200 g
    • Teriyaki padažas: 3 valg. š.
    • Ryžiai: 200 g (svoris virtų) (naudoti balti ir raudonieji ryžiai)
    • Japoninės pupelės: 50 g
    • Morkos: 1 vnt.
    • Agurkai: 1 vnt.
    • Ridikėliai: 6 vnt.
    • Jūros dumblių salotos: 100 g
    • Kalendra: kelios šakelės
    • Skrudinti sezamai: apibarstyti
    • Sriracha majonezas: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžius ir pupuoles išvirti iš anksto.
  2. 2. Lašišą supjaustyti ~2x2xm gabalėliais, sudėti į dubenėlį. Prie lašišos idėti teriyaki padažo, išmaišyti ir palikti marinuotis apie 30 min.
  3. 3. Kol lašiša marinuojasi, supjaustyti daržoves norimo dydžio gabalėliais.
  4. 4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi ir ten išdėlioti lašišos gabaliukus ir kepti orkaitėje apie 10-12 min.
  5. 5. Į dubenį sudėti ryžius, pupuoles, lašišą, daržoves. Apšlakstyti viską sriracha majonezu, berti smulkintų kalendrų ir pabarstyti viską sezamų sėklomis.
Teriyaki lašišos dubenėlis
Bambukų lapuose grilinta lašiša
(1)
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
(2)
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)