Lašišos vėrinukai su citrina

2019-05-21 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Lašišos vėrinukai su citrina

Ingredientai

    • lašišos filė: 600 gramų
    • citrinos: 2
    • česnakas: 3 skiltelių
    • augalinis aliejus: 2 šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį, kad paskui jie nesviltų.
  2. 2. Tuomet nuo lašišos filė nuimame odą bei supjaustome stambiais gabaliukais.
  3. 3. Tada į dubenį įspaudžiame česnako skilteles, pusės citrinos sulčių, įtarkuojame geltonos citrinos žievelės dalį, beriame druską, pipirus, supilame aliejų bei išmaišome. Sudedame lašišos gabaliukus bei išmaišiusios dedame maždaug 60 minučių į šaldytuvą.
  4. 4. Po to lašišos gabaliukus mauname ant išmirkytų medinių iešmelių pakaitomis su citrinos griežinėliais (lašiša, citrina, lašiša, citrina...). Dedame į kepimo indą bei dedame į orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 10 minučių vis pavartydamos, kad lašiša tolygiai iškeptų.
  5. 5. Patiekiame su mėgstamomis salotomis ir/arba virtais ryžiais. Skanaujame!
  6. 6. Pastebėjimas: Aš pati šį kartą lašišos vėrinukus kepiau kepiau orkaitėje, bet galima kepti ir grilyje ant grotelių.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Lašišos sriuba arba thai vaikams
(4)
Ale cezario salotos su lašiša
(2)