Lęšių ir daržovių troškinys

2018-04-26 Autorius IKI

Lęšių ir daržovių troškinys

Ingredientai

    • moliūgo: 400 gramų
    • morkų: 0,5
    • lęšių: 200 gramų
    • svogūnų: 0,5
    • daržovių sultinio: 0,5 litro
    • pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
    • žaliųjų citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
    • kumino sėklų: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tarkuoto imbiero: 0,5 valgomojo šaukšto
    • tarkuoto muskato riešuto: 0,5 valgomojo šaukšto
    • kokosų aliejaus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • pipirų
    • kalendros: 5 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių troškintuve su kokosų aliejumi apkepiname smulkiai sukapotą svogūną su prieskoniais (kuminu, imbieru, muskatu). Suberiame kubeliais supjaustytą moliūgą bei morką, pakepiname maždaug 4-6 minutes.
  2. 2. Tuomet suberiame lęšius, supilame sultinį bei uždengusios dangčiu verdame maždaug 10-15 minučių. kol lęšiai išvirs.
  3. 3. Galiausiai patiekiame su šviežiomis kalendromis. Mėgaujamės:)
  4. 4. Tada įmaišome pomidorų pastą, citrinos sultis, pagardiname druska bei pipirais. Jei troškinyje dar liko kiek per daug skysčio - paverdame jį nudengusios dangtį dar keletą minučių.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau daržovių troškinių receptų rasite: Daržovių troškiniai.
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)