Makaronai su jūros gėrybėmis vyno padaže su grietinėle

2025-04-30 Autorius oSkanu.lt

Makaronai su jūros gėrybėmis vyno padaže su grietinėle
Ech, atrodo, kiek kartais nedaug reikia iki pilnos laimės. Tik gero oro ir aišku skanaus maisto. Pastaruoju metu kažkaip senokai buvau gaminusi tiek makaronus, tiek jūros gėrybes, tad nusprendžiau, kad pats laikas sujungti juos į vieną ir pasilepinti. Svarbiausia, žinoma, šiame patiekale yra vyno padažas, kuris čia būtinas. Gavosi tikrai kažkas nerealaus. Valgė visi ir vien tik pagyros buvo girdimos aplink. Pamėginkite ir Jūs tokį gamybos variantą! ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Jūros gėrybių rinkinį galima pakeisti tik krevetėmis, midijomis arba žuvies filė gabalėliais, priklausomai nuo asmeninių pomėgių ir sezoniškumo.
  • Vietoje balto vyno galima naudoti žuvies sultinį arba citrinos sultis, jei norite bealkoholinės alternatyvos.
  • Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu arba sojos grietinėle, jei ieškote lengvesnės ar veganiškos alternatyvos.
  • Jei neturite šviežių petražolių, galite naudoti krapus, baziliką arba kalendrą, kurie taip pat puikiai dera su jūros gėrybėmis.
  • Vietoje sviesto galima naudoti alyvuogių aliejų, kuris suteiks patiekalui Viduržemio jūros virtuvės prieskonį.
  • Aitriąją papriką galima pakeisti čili milteliais arba visai atsisakyti, jei nemėgstate aštraus maisto.
  • Makaronai gali būti bet kokios formos – spagečiai, linguine, penne ar farfalle, priklausomai nuo to, ką turite namuose.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Jūros gėrybes dėkite į padažą pačioje gaminimo pabaigoje, kad jos neperkeprų ir išliktų minkštos bei sultingos.
  • Makaronus virkite al dente – taip jie išlaikys formą ir geriau sugertų padažą.
  • Prieš sumaišant makaronus su padažu, palikite nedidelį kiekį makaronų virimo skysčio – jis padės padažui geriau prilipti prie makaronų.
  • Baltą vyną rinkitės sausą ir nerūgštų – idealiai tinka Chardonnay ar Sauvignon Blanc rūšių vynai.
  • Jei naudojate šaldytas jūros gėrybes, prieš gamindami būtinai jas visiškai atšildykite ir nusausinkite, kad patiekalas nebūtų vandeningas.
  • Česnaką ir aitriąją papriką įdėkite į padažą vėliau nei kitas daržoves, kad nesudegtų ir neįgytų kartumo.
  • Patiekalą patiekite iš karto pagaminus, nes ilgai stovėdami makaronai sugeria padažą ir praranda savo tekstūrą.
  • Prieš patiekiant apibarstykite šviežiomis petražolėmis, kurios ne tik papuoš patiekalą, bet ir suteiks gaivumo.

Ingredientai

    • jūros gėrybių rinkinys: 600 gramų (krevetės, kalmarai, austrės)
    • saldžiosios paprikos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • baltas vynas: 60 mililitrų
    • aitriosios paprikos: 1 mažos
    • sviestas: 1 šaukšto
    • grietinėlė: 120 mililitrų
    • šviežios petražolės: 1 pundelio
    • makaronai: 300 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant makaronų pakuotės.
  2. 2. Tuomet keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  3. 3. Jame apkepinkite susmulkintą svogūną ir kubeliais supjaustytą papriką.
  4. 4. Kai daržovės suminkštės, sudėkite susmulkintus česnakus ir aitriąją papriką bei dar pakepinkite, kol pasklis malonus aromatas.
  5. 5. Tada supilkite baltąjį vyną bei pakaitinkite, kol išgaruos puse kiekio.
  6. 6. Sudėkite jūrų gėrybes bei pavirkite maždaug 5 minutes, supilkite grietinėlę ir dar pakaitinkite apie 2 minutes.
  7. 7. Išvirtus makaronus nukoškite bei sumaišykite su jūrų gėrybių padažu. Užberkite susmulkintų petražolių.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!
Spageti makaronai su midijomis, grietinėle ir vynu
(8)
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltu padažu
(16)