1. Mėsos kukulaičiai: Į maltą mėsą dedame kiaušinius, išmirkytą batoną, susmulkintą svogūną, sukapotą česnaką, įberiame druską, pipirus bei cukrų. Formuojame mažus, apvalius kukulaičius.
2. Vieni juos mėgsta apvirti vandenyje, bet aš renkuosi greitą apkepimą. Pripilame į keptuvę nemažai aliejaus, gerai įkaitiname, dedame žalią bulvę (reikalinga tam, kad kukuliukai neprisigertų aliejaus) bei sudedame kukulaičius. Iškepusios, atidedame juos į šalį.
3. Tada smulkiai supjaustome pievagrybius. Žiedais supjaustome porą.
4. Tuomet pakepiname porą, kol suminkštės. Sudedame pievagrybius, truputį apkepame bei užpilame pusę stiklinės vandens. Ant vidutinės ugnies patroškiname. Dedame prieskonius. Sudedame kukuliukus. Dar patroškiname maždaug 15 minučių. Po to sumaišome grietinę su vandeniu, turi gautis ne per daug skysta. Užpilame ant kukuliukų su daržovėmis. Visiškai primažiname ugnį bei leidžiame "šutintis". Kartas nuo karto lengvai pamaišome, kad neiširtų kukuliukai.
5. Per tą laiką taip pat išsiverdame makaronus. Aš nuolatos naudoju 100 % kietagrūdžių kviečių makaronus. Jie man niekada netampa koše bei gražiai išlaiko savo formą, bet galite rinktis ir kitus mėgiamus. Aš juos verdu ilgiausiai 8 minutes, kad būtų tas tarpinis variantas tarp išvirtų bei truputį nedavirtų. Išvirusius apšlakstome alyvuogių aliejumi bei apibarstome sukapotomis petražolėmis. Uždengiame puodą dangčiu bei lengvai pakratome.
6. Dedame į lėkštę makaronus bei užpilame pasiruoštu kukulaičių padažu. Skanaujame!