1. Iš pradžių svieste pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kartu supilame grietinėlę bei leidžiame ant nedidelės ugnies paburbuliuoti. Per tą laiką nedideliais žiedynais supjaustome brokolį bei juostelėmis lašišą.
2. Kai jau padažo šiek tiek nugaruos, suberiame brokolį, įdedame pomidorų tyrės. Po maždaug poros minučių troškinimosi sudedame rūkytą lašišą bei pabarstome šviežiai maltais pipirais. Šiame etape galite, jeigu norisi, įdėti šiek tiek druskos, bet įprastai sūrumo pakanka nuo lašišos. Lašišai ant ugnies užtenka būti vos ~60 sekundžių, nes vėliau ji bus pervirus ir pradės trupėti.
3. Tuomet į paruoštą padažą supilame pagal instrukciją išvirtus al dente makaronus, šiek tiek pamaišome, kad makaronai apsiveltų padažu ir baigta! Nuostabi vakarienė (arba pietūs) per vos 15-20 minučių. Mėgaujamės!
4. Rekomendacija: Daugiau receptų iš rūkytos lašišos rasite: Rūkyta lašiša.
Emilija
Nuostabu!!!! Visa šeima labai mėgsta makaronus, bet niekada nesu patiekus jų su lašiša. Nemaniau, kad šie ingredientai dera:)
Pamačius šį receptą, išbandžiau ir visiems patiko, o man ypač:))))
Ačiū už puikia idėją!
Atsakyti
Ineta
FANTASTIŠKAS receptas! Greita, sveika ir skanuuuu! Ačiū ;)
Atsakyti
Emilija
Atsakyti
Ineta
Atsakyti