Nebesugalvojate ką skanaus pasigaminti iš vištienos? Šį kartą noriu Jums rekomenduoti fantastiškai skanų patiekalą iš spagečių ir vištienos. Šis nepaprastai skanus ir sotus patiekalas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo artimuosius ar svečius. Tobulai subalansuotas kreminės grietinėlės padažas, minkšta vištiena ir aromatingi pievagrybiai sukuria harmoningą skonių simfoniją, kuri nepaliks abejingų net išrankiausių gurmanų.
Be to, šis patiekalas ypatingai gražiai dera su raudonu vynu, pavyzdžiui, Merlot ar Cabernet Sauvignon, kurie puikiai papildo kreminį padažą ir vištienos skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje spagečių galite naudoti fettuccine, tagliatelle arba penne makaronus, kurie taip pat puikiai sugeria kreminį padažą.
- Jei neturite vištienos filė, galite naudoti kalakutienos filė arba net kiaulienos nugarinę, supjaustytą plonais griežinėliais.
- Pievagrybius galima pakeisti kitais grybais, pavyzdžiui, voveraitėmis, baravykais arba šitake grybais, suteikiant patiekalui dar intensyvesnį skonį.
- Vietoje įprastos grietinėlės (30-35% riebumo) galite naudoti kokosų pieną arba 10% grietinėlę, jei norite lengvesnio varianto.
- Karį galite pakeisti šviežiu arba džiovintu rozmarinu, čiobreliais arba baziliku, kas suteiks patiekalui kitokį, bet ne mažiau skanų aromatą.
- Norint suteikti aštresnį skonį, galite įdėti šviežių arba džiovintų čili pipirų.
- Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Makaronus virkite al dente konsistencijos, tai yra šiek tiek kietesnius, nes jie dar papildomai suminkštės grietinėlės padaže.
- Prieš pjaustydami vištieną, palaikykite ją šaldytuve apie 15 minučių – taip ją bus lengviau pjaustyti vienodo dydžio gabalėliais.
- Pievagrybius geriausia pjaustyti ne per plonai, kad jie kepant nesumažėtų ir neprarastų savo tekstūros.
- Kepant vištieną, nenaudokite per daug aliejaus, nes patiekalas ir taip bus pakankamai riebus dėl grietinėlės.
- Kad padažas būtų tirštas ir kreminis, prieš nukeliant nuo ugnies galite įberti šaukštą tarkuoto parmezano sūrio.
- Jei mėgstate česnaką, pridėkite 2-3 smulkiai sukapotus česnako skilteles kartu su svogūnais – tai suteiks papildomo skonio.
- Prieš patiekdami apibarstykite patiekalą šviežiomis, smulkintomis petražolėmis ar krapais, kad suteiktumėte gaivumo.
- Geriausia virti makaronus labai sūriame vandenyje – taip jie įgaus daugiau skonio.