Makaronai - spaghetti su vištiena ir pievagrybiais grietinėlėje

2025-04-30 Autorius oSkanu.lt

Makaronai - spaghetti su vištiena ir pievagrybiais grietinėlėje
Nebesugalvojate ką skanaus pasigaminti iš vištienos? Šį kartą noriu Jums rekomenduoti fantastiškai skanų patiekalą iš spagečių ir vištienos. Šis nepaprastai skanus ir sotus patiekalas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo artimuosius ar svečius. Tobulai subalansuotas kreminės grietinėlės padažas, minkšta vištiena ir aromatingi pievagrybiai sukuria harmoningą skonių simfoniją, kuri nepaliks abejingų net išrankiausių gurmanų. 

Be to, šis patiekalas ypatingai gražiai dera su raudonu vynu, pavyzdžiui, Merlot ar Cabernet Sauvignon, kurie puikiai papildo kreminį padažą ir vištienos skonį. 

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje spagečių galite naudoti fettuccine, tagliatelle arba penne makaronus, kurie taip pat puikiai sugeria kreminį padažą.
  • Jei neturite vištienos filė, galite naudoti kalakutienos filė arba net kiaulienos nugarinę, supjaustytą plonais griežinėliais.
  • Pievagrybius galima pakeisti kitais grybais, pavyzdžiui, voveraitėmis, baravykais arba šitake grybais, suteikiant patiekalui dar intensyvesnį skonį.
  • Vietoje įprastos grietinėlės (30-35% riebumo) galite naudoti kokosų pieną arba 10% grietinėlę, jei norite lengvesnio varianto.
  • Karį galite pakeisti šviežiu arba džiovintu rozmarinu, čiobreliais arba baziliku, kas suteiks patiekalui kitokį, bet ne mažiau skanų aromatą.
  • Norint suteikti aštresnį skonį, galite įdėti šviežių arba džiovintų čili pipirų.
  • Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Makaronus virkite al dente konsistencijos, tai yra šiek tiek kietesnius, nes jie dar papildomai suminkštės grietinėlės padaže.
  • Prieš pjaustydami vištieną, palaikykite ją šaldytuve apie 15 minučių – taip ją bus lengviau pjaustyti vienodo dydžio gabalėliais.
  • Pievagrybius geriausia pjaustyti ne per plonai, kad jie kepant nesumažėtų ir neprarastų savo tekstūros.
  • Kepant vištieną, nenaudokite per daug aliejaus, nes patiekalas ir taip bus pakankamai riebus dėl grietinėlės.
  • Kad padažas būtų tirštas ir kreminis, prieš nukeliant nuo ugnies galite įberti šaukštą tarkuoto parmezano sūrio.
  • Jei mėgstate česnaką, pridėkite 2-3 smulkiai sukapotus česnako skilteles kartu su svogūnais – tai suteiks papildomo skonio.
  • Prieš patiekdami apibarstykite patiekalą šviežiomis, smulkintomis petražolėmis ar krapais, kad suteiktumėte gaivumo.
  • Geriausia virti makaronus labai sūriame vandenyje – taip jie įgaus daugiau skonio.

Ingredientai

    • spageti makaronai: 500 gramų
    • grietinėlė: 450 gramų
    • vištienos filė: 500 gramų
    • svogūnai: 3
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • karis
    • druska
    • kiti mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupkite ir susmulkinkite svogūnus.
  2. 2. Tada susmulkinkite pievagrybius.
  3. 3. Nedideliais gabaliukais supjaustykite vištienos filė.
  4. 4. Pievagrybius ir svogūnus apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
  5. 5. Per tą laiką, galite užsikaisti puodą, kuriame virs mūsų makaronai - spagečiai.
  6. 6. Apkepus svogūnams bei pievagrybiams, pradėkite kepti vištieną. Pagardinimui užbarstykite kario, tuomet sudėkite svogūnus su pievagrybiais, užbarstykite druskos ir dar porą minučių pakepkite viską kartu, kad susimaišytų skoniai.
  7. 7. Per tą laiką, jau išvirusius makaronus nuplaukite su šaltu vandeniu, kad nesuliptų bei suverskite į keptuvę ant vištienos. Viską sumaišykite, uždenkite dangtį ir pakepkite dar kelias minutes.
  8. 8. Po to supilkite grietinėlę, išmaišykite ir palaukite, kol grietinėlė užvirs.
  9. 9. Tuomet nukelkite keptuvę nuo kaitros, uždenkite dangtį ir palikite dar kelioms minutėms, kad grietinėlė įsigertų į makaronus. Patiekalas pagamintas, galite skanauti!
Vieno puodo vištienos ir daržovių troškinys
(1)
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
(1)
Mišrainė "Mįslė svečiams"
(11)