Maltos mėsos krepšeliai su kiaušinių, svogūnų ir sūrio kepure

2025-04-06 Autorius oSkanu.lt

Maltos mėsos krepšeliai su kiaušinių, svogūnų ir sūrio kepure
Maltos mėsos krepšeliai su svogūnų ir sūrio kepure – tai gardus, sultingas ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Derinant mėsingus, aromatingus ingredientus su kreminiu sūriu ir kvapniais kepintais svogūnais, gaunamas itin skanus rezultatas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Be to, šis patiekalas yra gana universalus – galima eksperimentuoti su ingredientais, pakeisti sūrio rūšį ar pridėti kitokių prieskonių. Garnyrui itin tiks bulvių košė arba lengvos daržovių salotos, kurios subalansuos mėsingą patiekalo skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos



Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kad krepšeliai būtų sultingi, į maltą mėsą galima įdėti kelis šaukštus vandens arba grietinės.
  • Jei norite traškesnio rezultato, galite į masę įdėti trupintų džiuvesėlių.
  • Krepšelius galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje, jei norite greitesnio paruošimo.
  • Jei norite dar daugiau skonio, galite į mėsą įberti smulkintų žolelių: petražolių, krapų ar baziliko.

Ingredientai

    • Malta mėsa (kiauliena, jautiena ar vištiena): 500 g
    • Druska: 1 a. š.
    • Pipirai: 1/2 a. š.
    • Smulkinti virti kiaušiniai: 2 vnt.
    • Kepinti svogūnai: 1 didelis svogūnas
    • Fermentinis sūris: 100 g
    • Majonezas: 2 v. š.
    Garnyrui (arba pagal pasirinkimą):

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite mėsą: Maltą mėsą sudėkite į dubenį, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  2. 2. Suformuokite krepšelius: Iš mėsos masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius "krepšelius" su maža duobute viduryje.
  3. 3. Paruoškite įdarą: Smulkiai supjaustykite virtus kiaušinius ir keptus svogūnus. Įdėkite juos į dubenį, sumaišykite su majonezu ir tarkuotu sūriu.
  4. 4. Užpildykite krepšelius: Paruoštą įdarą dėkite į mėsos krepšelių viduriukus, lengvai paspausdami.
  5. 5. Kepkite: Krepšelius dėkite į kepimo formą, iš anksto įkaitintą iki 180 °C orkaitę, ir kepkite apie 30 minučių, kol viršus lengvai apskrus.
  6. 6. Paruoškite garnyrą: Kol krepšeliai kepa, paruoškite bulvių košę ir pomidorus savo sultyse. Arba pasiruoškite kitą savo mėgstamą garnyrą.
  7. 7. Patiekite: Iškepusius krepšelius dėkite į lėkštes kartu su bulvių koše ir pomidorais. Pabarstykite žolelėmis, jei norite.
Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)
Karaimų tešlos kibinai su mėsa
(2)