Naminiai tacos su faršu, pupelėmis ir gvakamole

2024-10-17 Autorius mitybosdienorastis

Naminiai tacos su faršu, pupelėmis ir gvakamole
Šis tacos receptas su gvakamolės padažu apjungia traškius kukurūzų laivelius su skaniai paruošta mėsa ir šviežiomis daržovėmis. Įdaro pagrindą sudaro pagardintas ir apkeptas faršas su minkštomis paprikomis. Papildomas traškumas ir aštrumas ateina iš jalapeno pipirų, o kvapnus gvakamolės padažas, paruoštas iš avokado, pomidoro ir svogūno, suteikia šviežią skonio akcentą. Sūrio gabalėliai, ištirpę orkaitėje, papildo tacos švelnumu, o salotų lapai prideda šviežumo. Tai sotus ir pilnas skonių patiekalas, puikiai tinkantis draugiškiems susibūrimams ar šeimos vakarienei.

Redaktorės Vaidos komentaras
- tacos yra universalus patiekalas, kuriuo lengva pamaitinti didesnį kiekį žmonių. Keptuvėje iškepus mėsą, kuri pagardinta mėgstamais prieskoniais, ją vėliau kiekvienas naudoja savo skaniausiam takui sukurti. Naudokite įvairius sūrius, skirtingas daržoves ir kitus priedus. 

Ingredientai

    Takams:
    • Malta kiauliena: 400 g
    • Raudonoji paprika: 1 vnt .
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį
    • Bazilikas: 0,5 arb. š.
    • Aliejus: šlakelis (kepimui)
    • Tacos kukurūzų laiveliai: 8vnt 
    • Salotų lapai
    • Raudonosios pupelės: 0,5 skardinės
    • Tarkuotas sūris: saujelė
    • Jelapenai: pagal skonį 
    Gvakamolei:
    • Pomidorai: 2 vnt.
    • Avokadas: 1 vnt. (didesnis, gerai sunokęs)
    • Raudonasis svogūnas: 1 vnt. (nedidelis)
    • Citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kukurūzų laivelius pašildyti orkaitėje pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
  2. 2. Įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus, mėsą pagardinti prieskoniais ir dėti kepti.
  3. 3. Kol kepa mėsa, išvalyti paprikas ir jas supjaustyti nedideliais kubeliais.
  4. 4. Mėsai šiek tiek apkepus, paprikas berti į tą pačią keptuvę ir dar patroškinti kol paprikos suminkštės, mėsa apskrus.
  5. 5. Į kukurūzų laivelį tiesti salotos lapą, ant viršaus dėti apkeptos mėsos su paprika, tuomet uždėti kelias pupeles, berti tarkuoto sūrio ir pagardinti smulkintais jelapeno pipirais.
  6. 6. Laivelius gražiai suguldyti į kepimo formą ir pašildyti orkaitėje, kol išsilydys sūris.
  7. 7. Gvakamolei pomidorus ir svogūną labai smulkiai supjaustyti.
  8. 8. Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir sutrinti šakute.
  9. 9. Sumaišyti su svogūnu ir pomidoru, pabarstyti druska ir pipirais, įspausti citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti.
  10. 10. Patiekti su takais.
Naminiai tacos su faršu, pupelėmis ir gvakamole
Recepto autorius mitybosdienorastis
Karaimų tešlos kibinai su mėsa
(2)
Skanus padažas balandėliams
(3)