druska: 1 arbatinio šaukštelio su vos kaupeliu (paprasta, rupi)
9% actas: 2 valgomųjų šaukštų
kvepiantieji pipirai: poros žirnelių
krapai: šiek tiek
česnakas: 2 skiltelių (supjaustytas plokštelėmis)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių agurkus švariai nuplaukite bei porai valandų pamerkite į šaltą vandenį. Jei agurkai ką tik nuskinti, merkti nereikia.
2. Tuomet pripjaustykite agurkų iki viršaus stiklainio, dėkite talpiai, užpilkite su verdančiu vandeniu, pridenkite dangteliu, statykite į puodą (ant dugno būtinai reikia įtiesti kokį rankšluostėlį), pripilkite šilto vandens (turi apsemti tris ketvirtadalius stiklainio), užkaiskite. Kai puode vanduo užverda, pavirkite 5 minutes, ištraukite, užsukite (gali būti neištirpęs cukrus, tokiu atveju pasukinėkite stiklainį kol ištirpsta), apverskite ir sudėjusios kitus taip pat padarytus stiklainius, šiltai apklokite. O vėliau jau laikyte vėsioje vietoje. Skanaukite!
3. Pastebėjimas: Sulaukiau ir paragavau šio rezultato. Laabai gardu. Kitais metais darysiu bent trigaubai daugiau, nei pasiruošiau šiemet:)
Inga
Tikrai puikūs agurkėliai, pernai pabandžiau, bet receptą buvau pametusi. Tad ačiū, kad pasidalinote. Šiemet vėl darysiu.
Atsakyti
Inga
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Gražina
Anonimas
Atsakyti