Marinuoti pievagrybiai su morkomis

2023-03-21 Autorius oSkanu.lt

Marinuoti pievagrybiai su morkomis

Ingredientai

    • pievagrybiai: ~500 gramų (naudoti rudieji)
    • morkos: 2 (didelės)
    • šalotiniai svogūnai: 1
    • šaldyti žalumynai: krapai, petražolės
    • obuolių actas: 6-8 šaukštų
    • lauro lapeliai: 2
    • įvairūs pipirai: po kelis grūdelius
    • smulkintas muskato riešutas: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Viskas šiame recepte ganėtinai paprasta. Iš pradžių, susitvarkykite su pievagrybiais: juos nuplaukite, nuvalykite ir jei reikia supjaustykite. Kuo mažesni grybukai - tuo viskas patiekimo metu gražiau atrodys. Morkas gerai nuplaukite bei dėkite į verdantį vandenį. Po gero ketvirčio valandos pabadykite šakute - jei minkštos, vadinasi jau ir išvirė. Jas atvėsinkite, atsargiai nulupkite bei supjaustykite griežinėliais.
  2. 2. Tuomet puode užkaitinkite maždaug litrą vandens - tiek, kad jame panirti tilptų visi pievagrybiai. Į užvirusį vandenį dėkite prieskonius bei pilkite actą (jis suteiks rūgštumą, kurį pasirinkite pagal skonį - man pačiai asmeniškai patinka rūgščiau, todėl ir acto pyliau daugiau). Jei naudosite vyno arba kitą actą, jo prireiks mažiau nei obuolinio - šįkart jį pasirinkau, nes kito tiesiog nebuvo po ranka, o įprastai šiam receptui naudoju keletą šaukštų baltojo vyno acto. Marinatą maždaug keletą minučių pavirkite bei berkite pievagrybius. Pavirkite, kol jie ims minkštėti - be ragavimo čia neapsieisite :)
  3. 3. Po to pievagrybius nuvarvinkite bei dėkite prie paruoštų morkyčių. Ten taip pat keliauja ir susmulkintas svogūnas bei žalumynai. Paskui viską apipilkite keliais šaukštais aliejaus, padruskinkite bei papipirinkite ir gerai išmaišykite. Skanaukite!
Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
(2)
Marinuoti baravykai žiemai
(23)