Marinuotos šparaginės pupelės

2018-08-03 Autorius Jurgittos receptai

Marinuotos šparaginės pupelės

Ingredientai

    • šparaginės pupelės
    • česnakas
    • pipirų žirneliai
    • krapai
    • kalendros grūdeliai
    • lauro lapeliai
    Marinatui:
    • vanduo: 600 mililitrų
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 180 gramų
    • 9% actas: 150 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nupjaustykite pupelių galus. Dėkite į verdantį vandenį bei maždaug 2-3 minutes pavirkite. Tada į sterilius stiklainius įmeskite lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, kalendros ir česnako skiltelę. Sudėkite pupeles.
  2. 2. Tuomet į vandenį berkite cukrų ir druską, užvirinkite. Supilkite actą, kelias minutes pavirkite. Užpilkite marinatą ant pupelių. Palaikykite 10 minučių. Nupilkite atgal į puodą, vėl užvirinkite, užpilkite ant pupelių ir sandariai užsukite. Stiklainius apverskite bei šiltai užklokite, kol atvės. Skanaukite!
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)