Meksikietiškos paprikos įdarytos su malta mėsa, ryžiais ir sūriu

2018-03-13 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Meksikietiškos paprikos įdarytos su malta mėsa, ryžiais ir sūriu

Ingredientai

    • paprikos: 4
    • malta kiauliena: 450 gramų (arba malta jautiena)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • aitriosios paprikos milteliai: 1 šaukštelio
    • kuminas: 0,5 šaukštelio
    • virti ryžiai: 100 gramų
    • konservuoti pomidorai: 1 nedidelės skardinės
    • tarkuotas sūris: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Tada kepimo indą lengvai patepame aliejumi. Atidedame į šoną.
  2. 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų bei apkepiname maltą kiaulieną, susmulkintus svogūnus ir česnakus. Suberiame paprikos miltelius, kuminą, druską ir pipirus, sudedame konservuotus pomidorus bei patroškiname maždaug kelias minutes.
  3. 3. Tuomet išėmusios iš keptuvės, sudedame mėsą į dubenį, suberiame ryžius, sutarkuotą sūrį bei gerai išmaišome.
  4. 4. Po to paprikas perpjauname pusiau bei puseles įdarome mėsos ir ryžių įdaru. Dedame į kepimo indą bei kepae orkaitėje maždaug 30–35 minutes. Rekomenduojame valgyti virtomis bei lengvai apkeptomis bulvytėmis. Skanaus!
Naminiai lazanijos lakštai
(1)
Kibinai su mėsa
(12)
Aštrūs ryžiai su ananasais
(1)
Kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis kinietiškai
(5)