1. Pirmiausia baklažaną švariai nuplaukite, perpjaukite išilgai perpus. Tada dalį minkštimo išskaptuokite. Išskaptuotąją dalį susmulkinkite, truputį negražesnę (su sėklomis) išmeskite (apytiksliai turėjau maždaug saują baklažano minkštimo).
2. Belieka gerai supjaustyti svogūną, nuskutame bei sutarkuojame morkytes, o maltą mėsą apkepiname nepridegančioje keptuvėje. Kai mėsa apkepa, sudėkite daržoves, berkite mairūną, salierą, druską bei dar truputį pakepinkite.
3. Tuomet supilkite grietinėlę, sumaišytą su pomidorų tyre bei geru šaukštu itališkų prieskonių. Viską gerai išmaišykite bei dėkite į baklažanus, prieš tai pastaruosius įdėjusios į foliją (tačiau baklažanų viršaus folija neuždenkite).
4. Tada ant baklažano įdaro sudėliokite juostelėmis supjaustyto sūrio griežinėlius. Truputį užlenkusios folijos kraštelius dėkite į orkaitę.
5. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių. Skanaukite!