Midijos mano šeimoje - visada tikra šventė ir ypač pagamintos pagal šį receptą. Esu išmėginusi pačių įvairiausių paruošimo būdų, bet šis neginčijamai yra numeris vienas, o padažas toks gardus, kad galite vieną šaukštu kabinti. Jei dar niekada negaminote midijų ir galvojote, kad tai sudėtingas reikalas, galiu jus pradžiuginti jau dabar - tai pavyks net virtuvės naujokui, midijos yra vienos iš lengviausiai paruošiamų jūros gėrybių. Valgyti tokius moliuskus verta ne tik dėl nuostabaus jų skonio, bet ir dėl daugybės naudingų savybių žmogaus organizmui. Midijose itin gausu: baltymų, geležies, visų nepakeičiamų amino rūgščių, įvairių mikroelementų (natris, cinkas, jodas, manganas, varis ir kt.), B grupės vitaminų, taip pat E ir D, Omega-3 rūgščių ir kito gėrio.
Šviežių midijų galima nusipirkti beveik visuose didesniuose prekybos centruose ištisus metus, bet kiti maisto žinovai teigia, kad geriausia jas valgyti tais mėnesiais, kurių angliškuose pavadinimuose yra raidė r, taigi nuo rugsėjo ir gegužės mėnesio.
Jau dabar kviečiu išmėginti šį fantastišką midijų receptą ir jokiu būdu nepamiršti skaityti pastabų recepto gaminimo eigoje.:)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje šalotinių svogūnų galite naudoti paprastus svogūnus arba raudonuosius svogūnus, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Jei neturite šviežių kalendros stiebų, galite naudoti petražolių stiebus arba tiesiog praleisti šį ingredientą.
- Citrinžolę galima pakeisti 1 arbatiniu šaukšteliu smulkiai tarkuotos laimo žievelės (žaliosios citrinos) ir šlakeliu citrinos sulčių.
- Vietoje raudonųjų čili pipirų galite naudoti aitriosios paprikos miltelius (1/4 arbatinio šaukštelio) arba pakeisti juos paprastos raudonos paprikos gabaliukais, jei nemėgstate aštraus maisto.
- Džiovintus Kaffir laimų lapus galima pakeisti 1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuotos laimo žievelės arba visai praleisti.
- Jei neturite raudonosios kario pastos, galite naudoti geltonąją kario pastą arba pagaminti savo mišinį iš 1/4 arbatinio šaukštelio malto kumino, 1/4 arbatinio šaukštelio kario miltelių, 1/4 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių ir žiupsnelio malto čili.
- Kokosų pieną (17% riebumo) galima pakeisti lengvesniu kokosų pienu (9% riebumo) ir šlakeliu riebios grietinėlės, norint išlaikyti kreminę tekstūrą.
- Vietoj žuvų padažo galite naudoti sojos padažą, Worcestershire padažą arba tiesiog druskos tirpalą su šlakeliu citrinos sulčių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Midijų šviežumas yra esminis sėkmingo patiekalo garantas. Būtinai patikrinkite kiekvieną geldutę prieš gaminimą - atmeskite visas pažeistas, įskilusias ar neužsidarančias.
- Prieš gaminant midijas nuplaukite šaltu vandeniu ir pašalinkite "barzdeles" (bisusą) - tai yra natūralūs plaukeliai, kuriais midijos prisitvirtina prie uolų ar kitų paviršių.
- Gaminant padažą, leiskite prieskoniniams ingredientams lėtai kepti - taip jie atskleisdami pilną savo aromatą ir skonį.
- Midijų virimo laikas yra labai svarbus - pervirtų midijų tekstūra tampa guminė. Virkite jas tik tol, kol geldelės atsiveria (paprastai 5-6 minutes).
- Padažą galite pagaminti iš anksto, o midijas į jį sudėti tik prieš pat patiekimą.
- Jei naudojate šaldytas midijas, jas būtina pilnai atšildyti šaldytuve per naktį ir virti tik 2 minutes, kad nesukietėtų.
- Šiam patiekalui būtinai paruoškite dubenėlį kaulams - svečiai turės kur dėti tuščias geldeles.
- Patiekalą patiekite iškart po pagaminimo, kol midijos dar karštos, o padažas - kreminės konsistencijos.