Mielinės obuolių spurgos

2024-11-05 Autorius Karolina Puodžiūtė

Mielinės obuolių spurgos
Mielinės obuolių spurgos – tai nuostabus saldėsis, kuris puikiai tinka jaukiems rudens vakarams arba šventinėms progoms. Šios spurgos yra minkštos, lengvai pakyla ir suteikia malonų obuolių gaivumą. Mielės suteikia spurgoms lengvumo, o sviestas – ypatingo švelnumo ir malonaus skonio. Tai ne tik desertas, bet ir puikus būdas namuose pasimėgauti kvepiančiomis, ką tik iškeptomis spurgomis.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: Galima naudoti kvietinius miltus su pilno grūdo miltais santykiu 1:1, kad būtų pridėta daugiau skaidulų.
  • Pienas: Jei norite gaminti be laktozės, galite pakeisti į augalinį pieną, pvz., migdolų arba sojų.
  • Sviestas: Vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų, kuris suteiks subtilų tropinį skonį.
  • Cukrus: Siekiant sumažinti cukraus kiekį, galima naudoti medų arba agavų sirupą, tačiau atkreipkite dėmesį, kad tai gali paveikti tešlos tekstūrą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos kildinimas: Užtikrinkite, kad tešla kiltų šiltoje vietoje. Jei namuose šalta, uždenkite indą su tešla šiltu rankšluosčiu ar naudokite orkaitę su maža temperatūra (apie 30 °C).
  • Kepimas aliejuje: Kepdami spurgas, naudokite aukštos kokybės aliejų, pvz., rafinuotą saulėgrąžų ar rapsų aliejų, kad spurgos būtų tolygiai auksinės spalvos.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~1600 kcal
  • Kalorijos porcijoje: ~267 kcal (jei dalijate į 6 porcijas) 

Ingredientai

    • obuoliai: 2 (dideli)
    • pienas: 250 mililitrų
    • sausos mielės: 14 gramų
    • cukrus: 100 gramų (galima dėti mažiau)
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 300 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • aliejus
    • miltelinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, mieles praskieskite šiek tiek šiltu pienu ir įmaišykite šaukštą miltų.
  2. 2. Padėkite šiltoje vietoje, kad mielės aktyvuotųsi ir pakiltų.
  3. 3. Kai mielės suputoja, jas sumaišykite su likusiu pienu, cukrumi ir išplaktais kiaušiniais.
  4. 4. Tuomet į tešlą įmaišykite miltus, ištirpintą sviestą ir sutarkuotus obuolius (obuolius geriausia tarkuoti per burokinę tarką).
  5. 5. Gerai išmaišykite, uždenkite tešlą ir leiskite jai kilti šiltoje vietoje.
  6. 6. Pakilusią tešlą šaukštu dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite spurgas, kol abi pusės taps gražiai auksinės spalvos.
  7. 7. Ištrauktas iš aliejaus spurgas padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  8. 8. Iškepusias spurgas apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite dar šiltas. Skanaus!
  9. 9. Santrauka: Mielinės obuolių spurgos – tai klasikinis desertas, kuris patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Šios spurgos puikiai tinka jaukiems vakarams ar šventiniam stalui papuošti. Obuoliai praturtina receptą gaiviu skoniu ir natūraliais vitaminais, o alternatyvų dėka galėsite pritaikyti receptą pagal savo mitybos poreikius.
Mielinės obuolių spurgos
Mielinės obuolių spurgos
Pyragaičiai Kinder Délice
(4)