Minkštučiai varškinės tešlos pyragėliai su mėsos įdaru

2018-03-10 Autorius Andželikos virtuvėlė

Minkštučiai varškinės tešlos pyragėliai su mėsos įdaru

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 340 gramų (jei varškė drėgna, prireiks daugiau)
    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • kiaušinių tryniai: 1
    • aliejus: 50 mililitrų (naudotas rapsų)
    • cukrus: 1 šaukštelio su kaupu
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    • druska: 0,5 šaukštelio be kaupo
    Įdarui:
    • faršas: 500 gramų (naudotas jautienos su kiauliena)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • kiaušiniai: 1
    • kiaušinių baltymai: 1
    • grietinė: 2 šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • svogūnų laiškai
    • krapai
    • druska
    • pipirai
    Viršui:
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)
    • vanduo
    • miltai (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į faršą įmušame kiaušinį bei kiaušinio baltymą, sudedame susmulkintą svogūną ir jo laiškus, įtarkuojame česnaką, sudedame susmulkintus krapus, pagardiname druska, pipirais, įdedame grietinę ir viską išmaišome. Paliekame faršą pastovėti.
  2. 2. Tuomet tešlai varškę išsukame su kiaušiniu bei tryniu, įdedame kepimo miltelių, išmaišome, suberiame druską, cukrų, įpilame aliejų ir dar kartą išmaišome. Suberiame persijotus miltus bei užminkome tešlą, tešlą turi gautis minkšta ir nelipti prie rankų. Miltų kiekis priklausys nuo turimos varškės drėgnumo, jei itin drėgna, beriame truputį daugiau miltų.
  3. 3. Tada padaliname tešlą į 9 dalis, iškočiojame paplotėlius, dedame įdaro bei kraštus užspaudžiame. Suformuojame pyragėlius bei dedame ant skardos, išklotos su kepimo popieriumi. Viršui skirtą kiaušinį išplakame su šiek tiek vandens bei aptepame pyragėlius.
  4. 4. Po to kepame iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Skanaujame!