Minkštutėlis obuolių pyragas

2018-11-06 Autorius Debesijos

Minkštutėlis obuolių pyragas

Ingredientai

    • obuoliai: 700 gramų
    • cukrus: 110 gramų
    • pienas: 120 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • sviestas: 90 gramų
    • miltai: 90 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • citrinos: 0,5 vnt. (sulčių ir žievelės)
    • vanilinis cukrus: 3 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupkite obuolių žievelę bei išpjaukite sėklas. Supjaustykite obuolius plonomis riekelėmis, užpilkite išspaustomis citrinos sultimis bei užtarkuokite žievelę. Gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi. Ištirpinkite sviestą.
  3. 3. Tada kiaušinius išplakite su cukrumi. Plakdamos pilkite pieną bei sviestą. Berkite miltus. Masė turi gautis puri. Masę užpilkite ant obuolių bei atsargiai išmaišykite.
  4. 4. Po to tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą formą bei dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40-50 minučių. Tikrinkite mediniu pagaliuku ar jau iškepė. Gerai atvėsinkite bei leiskite pyragui šiek tiek sutvirtėti. Mėgaukitės.:)
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.

Eglė

Dėjau 100g cukraus ir man buvo per saldu, gal nuo obuolių labai priklauso. Kitą kart bandysiu su 90g cukraus. O pats pyragas nuostabiai minkštas ir drėgnas, jaučiasi švelnus citrinos žievelių poskonis:)
Atsakyti
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
(27)