Morkų, apelsinų ir žirnių sriuba

2019-01-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Morkų, apelsinų ir žirnių sriuba

Ingredientai

    • svogūnai: 1
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • morkos: 700 gramų
    • bulvės: 3
    • daržovių sultinys: 1 litro
    • apelsinai: 1
    • skaldyti žirniai: 1 stiklinės (išmirkytų per naktį)
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nesvylančiu dugnu puode ištirpiname sviestą bei apkepiname susmulkintą svogūną. Kai jau svogūnas suminkštėja, sudedame kubeliais supjaustytas morkas bei bulves. Patroškiname kelias minutes.
  2. 2. Tuomet daržoves užpilame sultiniu, puodą pridengiame bei verdame maždaug 10 minučių.
  3. 3. Apelsiną nuplikome bei nutarkuojame žievelę ir išspaudžiame sultis.
  4. 4. Tada žirnius (reikia išmirkyti per naktį) nuplauname šaltu vandeniu bei sudedame į sriubą, suberiame nutarkuotą apelsino žievelę. Verdame maždaug 15-20 minučių, kol daržovės išvirs.
  5. 5. Po to sriubą sutriname trintuvu iki norimo tirštumo, supilame apelsino sultis, pagardiname pagal savo skonį druska bei išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!
  6. 6. Pastebėjimas: Jeigu norisi gražios geltonos spalvos - įberiame ciberžolės.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau žirnių sriubų receptų rasite: Žirnių sriubos.
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)
Tobula trinta pomidorų sriuba
(2)